Er FDA på vej mod omfattende omstrukturering?

En intern e-mail fra FDA, som magasinet Forbes har opsnappet, indikerer, at de amerikanske sundhedsmyndigheder kan være på vej mod en større omstrukturering, hvor de enkelte centre skal arbejde endnu tættere sammen end tidligere.

Har FDA netop afsløret en omfattende omstrukturering? Det spørgsmål stiller analytikeren Scott Gottlieb i en artikel i det amerikanske erhvervsmagasin Forbes. Han henviser til en intern e-mail fra Peggy Hamburg fra i fredags, hvor FDA-kommissæren afslører, at hun vil nedsætte en ”Program Alignment Group."

Ifølge Scott Gottlieb skal den nye gruppe ”identificere og udvikle planer til at ændre FDAs funktioner, processer og muligvis struktur”, for at kunne følge med udviklingen og gøre det muligt for myndighederne fortsat at leve op til sine forpligtelser.

Det tyder på, skriver analytikeren, at den nye gruppe skal finde måder, hvorpå man bedre kan sammenbringe de forskellige centre og kontorer under FDA og disses arbejde.

Grænser udviskes

Et af de store problemer, som myndighederne står overfor, er nemlig, at de traditionelle grænser mellem de produktkategorier, FDA evaluerer, så småt er blevet udvisket.

Mange nye medicinske produkter overskrider grænserne mellem lægemidler, udstyr og biologiske produkter - kosmetiske produkter indeholder i mange tilfælde nano-teknologi og fødevarer kan falde indenfor det medicinske område, skriver Scott Gottlieb.

Derfor giver de inddelinger, som FDA arbejder med på nuværende tidspunkt, ikke længere mening, skriver han og tilføjer, at det nye initiativ ligner et skridt i den rigtige retning, men at der vil gå lang tid, inden man ser en fundamental ændring på området.

Læs hele indlægget fra Scott Gottlieb i Forbes Magazine, og se e-mailen fra Peggy Hamburg her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også