MedWatch

Sanofi indgår forlig i sag om fedmemiddel

Franske Sanofi har betalt godt 200 mio. kroner for at indgå forlig i en amerikansk retssag, hvor selskabet var beskyldt for at vildlede investorer i forhold til sikkerheden af et fedmemiddel.

Novo Nordisks franske rival på diabetesmarkedet, Sanofi, har haft pengepungen fremme for at få afsluttet en uheldig sag i USA om et af selskabets lægemidler til behandling af fedme. Det skriver Reuters.

Det drejer sig om medicinen rimbonant, som markedsføres under navnene Acomplia og Zimulti.

I 2007 nåede et rådgivningspanel under amerikanske FDA frem til, at medicinen kunne øge selvmordstanker og depression blandt patienterne, og at de amerikanske lægemiddelmyndigheder derfor burde nægte det godkendelse.

Og en gruppe investorer trak herefter det franske medicinalselskab i retten, da de mente, at Sanofi havde vildledt dem i forhold til potentialet for medicinen, som franskmændene ifølge Reuters havde kaldt ”en potentiel blockbuster, med kun milde bivirkninger”.

Investorerne påstod endvidere, at Sanofi havde skjult kliniske resultater, som viste en statistisk signifikant stigning i sandsynligheden for selvmord blandt patienter, som tog medicinen.

Og nu er Sanofi så gået med til at betale 40 mio. dollar – svarende til 220 mio. kroner – for at indgå forlig i sagen, oplyser erhvervsmediet.

Læs hele nyheden fra Reuters her.

Mere fra MedWatch

Genmab-partner trækker sig fra samarbejde

Abbvie ønsker ikke længere at udvikle en fælles kræftkandidat med Genmab, men biotekselskabet skal stadig betale royalites af et eventuelt fremtidigt salg ved kommercialisering.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier