Medicogigant i storkøb

Et af verdens største medicoselskaber har opkøbt et selskab, som fokuserer på elektrofysiologiske teknikker og værktøjer, for et mindre milliardbeløb.

Den amerikanske medicokoncern Boston Scientific Corporation har netop annonceret et opkøb af selskabet Bard EP, som er den del af firmaet C.R. Bard og fokuserer på såkaldte elektrofysiologiske (EP) teknikker og værktøjer. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Boston Scientific.

Handlen styrker Boston Scientifics portefølje af EP-værktøjer til diagnose og behandling af en række lidelser, som medfører en unormal hjerterytme, herunder hjertekateter-ablationer - det vil sige opvarmning og selektiv ødelæggelse af vævet i hjertet i bundter gennem et kateter ved hjælp af elektrisk strøm.

”Vi forventer, at dette opkøb sætter skub i udvidelsen af vores globale forretning for elektrofysiologi,” siger Boston Scientifics adm. direktør, Mike Mahoney i pressemeddelelsen, og tilføjer:

”Vi tror på, at innovationen og den globale tilstedeværelse, som Bard EP repræsenterer, vil fremme vores position på dette hurtigt voksende marked på en meningsfuld måde og give os mulighed for at imødekomme behovene fra de patienter, som lider af hjertearytmi, på en mere effektiv måde.”

Boston Scientific betaler 275 mio. dollar – svarende til 1,57 mia. kroner – up-front for selskabet, som solgte for 111 mio. dollar i 2012. Om der kan komme andre betalinger oveni dette beløb oplyses dog ikke. Handelen forventes afsluttet i årets anden halvdel.

Ifølge medicogiganten er det globale marked for elektrofysiologiske behandlinger på 2,5 mia. dollar, og det vokser samtidig med små 10 pct. om året.

Læs pressemeddelelsen her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også