MedWatch

Medicogigant på opkøbstogt

Boston Scientific køber privatejet selskab med fokus på behandling af forhøjet blodtryk, skriver Reuters.

Foto: DALHOFF CASPER

Boston Scientific Corp. opkøber Vessix Vascular Inc., et privatejet firma, der har udviklet et kateter-baseret redskab til at behandle forhøjet blodtryk ved at forstyrre nerver tæt på nyrerne.

Boston Scientific, der producerer pacemakers, indopererbare defibrillatorer, samt stents til hjertet, træder derimod ind i den voksende gruppe af medicoselskaber, der tilbyder denne nye behandlingsform.

Aftalen, der forventes afsluttet sidst i november, betyder, at Boston Scientific betaler USD 125 mio. up-front, efterfulgt af en række milkepælsbetalinger på op til USD 400 mio. mellem 2013 og 2017. Aftalen forventes at være uvæsentlig i forhold til selskabets justerede indtjening for 2013 og 2014, og herefter forventes et break-even eller et overskud.

Ifølge tal fra National Institutes of Health døjer hver tredje voksne amerikaner med for højt blodtryk.

Den nye behandling – der går under navnet nyredenervering – går ud på, at et tyndt, fleksibelt kateter trækkes igennem kroppen til de nerver der berører nyrerne. Herefter bruges radiofrekvensenergi til at forstyrre nerveaktiviteten, hvilket letter blodtrykket.

Reuters har detaljerne om markedet for den nye behandling, her

Stress og ”type A”-personlighed kan føre til hjertetilfælde

Novartis skifter taktik i kampen mod hjerteanfald

Ny viden om giraffers blodtryk kan føre til ny behandling 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 47

I denne uge kom der en endelig afklaring angående Kåre Schultz’ fremtid i det israelske medicinalselskab Teva, og så annoncerede Novo Nordisk også en udvidelse af faciliteterne i Bagsværd for 5,4 mia. kr. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier