MedWatch

Vil Novartis udnytte milliardstor opkøbsklausul?

Medicinalkoncernen Novartis skal i de kommende måneder beslutte, om man vil udnytte en option fra en samarbejdsaftale med Proteon Therapeutics om helt at opkøbe biotekselskabet for et milliardstort beløb.

Foto: Novartis AG/ PR

Novartis står overfor en opkøbsbeslutning, som kan have vidtrækkende konsekvenser for det lille biotekselskab Proteon Therapeutics. Over de seneste måneder har Proteon færdiggjort et fase 2-studie med sin førende lægemiddelskandidat, PRT-201.

Dermed er udviklingen af midlet så fremskreden, at Novartis kan vælge at gøre brug af en fire år gammel option om at ’opsluge’ biotekfirmaet helt.

Det oplyser FierceBiotech.

Men Novartis har stadig ikke besluttet, om man vil udnytte optionen og købe det amerikanske selskab. Den schweiziske koncern har stadig nogle måneder til at overveje beslutningen ifølge aftalens vilkår, siger en kilde tæt på begivenhederne.

Novartis kan sige ja eller nej, men kan også forsøge at genforhandle vilkårene i aftalen, som inkluderer betalinger, som kan overstige 550 mio. dollar – svarende til 3,13 mia. kroner.

Læs hele artiklen fra FierceBiotech her.

Mere fra MedWatch

CHMP anbefaler coronapille fra Pfizer

Pfizer har fået en positiv anbefaling fra CHMP, der anbefaler at tabletbehandlingen Paxlovid godkendes til behandling af covid-19. I Danmark er midlet dog allerede taget i brug.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier