MedWatch

Supercomputere hjælper medicinudviklingen

Medicinalselskaber bruger nu kraftfulde computere til at sætte skub i lægemiddelsudviklingen og forøge chancerne for succes, skriver Wall Street Journal.

Computere er med til at gøre opdagelsen af nye lægemidler mindre tilfældigt.

Efter at have brug årtier på at lede efter stoffer i naturen, som kan have medicinsk potentiale, er de fleste store medicinalselskaber nu også begyndt at designe deres medicin virtuelt.

Med hjælp fra kraftfulde computeranalyser, som er med til at identificere bestemte lægemiddels-”targets”, kan forskerne manipulere molekyler på deres computerskærme og skabe skræddersyede kemiske forbindelser, som angriber de sygdomsfremkaldende proteiner.

Denne metode til at skabe specielt tilpassede molekyler kendes som structure-based design. Den blev brugt til at opdage Xalkori, en terapi fra Pfizer mod en sjælden type lungekræft, som blev introduceret sidste år.

Det har også spillet en rolle i udviklingen af en Alzheimersbehandling fra Eli Lilly, antibiotika fra GlaxoSmithKline i mellemstadierne af klinisk udvikling og blodfortyndende medicin fra Sanofi i de afsluttende kliniske faser.

Med hjælp fra computerne opdager medicinalvirksomhederne behandlinger, som de måske ikke ville have opdaget uden, selv med investeringen af betydelige mængder tid og penge, siger Magid Abou-Gharbia, som er direktør for Moulder Center for Drug Discovery Research ved Temple University og tidligere stod i spidsen for medicinudvikling for selskabet Wyeth.

”Du øger rent faktisk chancerne for at nå frem til en succesfuld klinisk kandidat” ved at bruge det, siger han.

Læs hele artiklen fra Wall Street Journal om den fagre nye verden for medicinudviklingen her.

 Supercomputer hjælper med diagnose 

 Supercomputere løser gåde om hjertefejl 

 Lundbeckmillioner til hjerneforskning 

 

 

Mere fra MedWatch

Lundbeck sætter ekstra skub i arbejdet med potentiel vækstmotor

Lundbeck skruer forud for en amerikansk ansøgning senere på året nu op for forberedelser med brexpiprazol som behandling af vredesudbrud hos Alzheimers-patienter. Det sker, efter at midlet tidligere på sommeren har vist positive resultater i et fase 3-studie.

Læs alt om Lundbecks kvartalsregnskab

Lundbeck kommer ud af andet kvartal med en prangende økonomi, men et fejlet studie med Vyepti i Kina løber med opmærksomheden hos investorerne. Medicinalselskabet er endnu engang blevet sagsøgt i USA.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier