MedWatch

Merck ignorerer faresignaler i Alzheimers-satsning

På trods af store forhindringer for udviklingen af Alzheimers medicin og skrinlægning af flere kliniske programmer i den seneste tid går Merck videre med udviklingen af en lægemiddelkandidat mod sygdommen. Det meddeler FierceBiotech.

Foto: Merck Serono/PR

I slutningen af sidste uge udsendte Bristol-Myers Squibb en kort nekrolog over sit lægemiddel mod Alzheimers sygdom, avagacestat, som var i mellemstadierne af klinisk udvikling.

Selskabet forklarede med ophøjet ro, at medicinen simpelthen ikke opfyldte profilen for en vellykket lægemiddelkandidat. Og som en række andre lægemidler fra Bristol-Myers i den seneste tid blev denne y-sekretase-hæmmer smidt i bunken af uslebne diamanter, som viste sig blot at være kul.

Men mens Bristol trak stikket for sin Alzheimers-kandidat, så gjorde Merck klar til at starte fase 2/3-studier med sit store blockbuster-håb mod sygdommen, MK-8931. Forskerne skal i første omgang etablere en sikkerhedsprofil gennem et studie med 200 patienter, og, hvis de klarer den forhindring, har virksomheden planer om at rekruttere op til 1.700 patienter, i et forsøg på at fremskaffe vigtige data om en ny behandlingstilgang for patienter med milde til moderate tilfælde af sygdommen.

Samme patientgruppe

MK-8931 er en BACE-hæmmer, som er fremstillet til at bremse et enzym, der menes at være yderst vigtig i udviklingen af amyloid beta peptid. Det skulle sænke niveauet af amyloid, som menes at være den væsentligste grund til sygdommen.

Det er en ny tilgang i de sene udviklingsstadier til amyloid beta-hypotesen, som har mødt en del skepsis efter de fejlslagne forsøg med midlerne bapineuzumab fra Elan og solanezumab fra Eli Lilly, men Merck meddeler at fase 1-forsøg med deres kandidat allerede har vist, at den kan sænke amyloid-niveauet.

Ifølge FierceBiotech kan Mercks forsøg forventes at blive mødt med en del skepsis, da man gør brug af stort set den samme patient-population, som indgik i de fejlslagne forsøg med bapineuzumab og solanezumab.

Læs hele artiklen fra FierceBiotech her.

 Lundbeck skrinlægger Alzheimers-kombination

 EU-komité afviser Lundbecks Alzheimers-middel

 Prominente Alzheimers-midler i banebrydende studie

 Nyt håb for floppet Alzheimers-medicin 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier