MedWatch

Tysk domstol afviser skelsættende korruptionssag

Efter en skelsættende afgørelse af den tyske domstol i fredags, blev slået fast, at tyske læger, der arbejder for National Health Service (NHS), og som accepterer tjenester, gaver og endda ferier fra medicinalfirmaerne, ikke kan tiltales for korruption.

Foto: Colourbox

Domstolen fastslog, at NHS-læger ikke betragtes som offentligt ansatte, når det kommer til at acceptere tjenester fra lægemiddelproducenter, og der er dermed ikke juridisk grundlag for at forbyde tjenester og gaver til gengæld for recepter.

I en af de sager, der udløste dommen, tog en læge 10.000 euro i gebyr for foredrag han aldrig holdt til gengæld for ordination af et bestemt stof. Lægen og den farmaceutiske salgsagent blev idømt en bøde, men salgsagenten appellerede.

"På denne måde kan patienterne ikke være sikker på, om en recept er medicinsk motiveret, eller om den er påvirket af en medicinalvirksomheds markedsføringsstrategi" udtalte den tyske foreningen for sundhedsforsikring GKV.

Lægeforeningens adfærdskodeks vil fortsætte med at føre tilsyn med beskyldninger om korruption. Det betragtes dog som mere lempelig end straffedomstolen, da foreningen har begrænsede muligheder for at retsforfølge.

En talsmand for sundhedsministeriet forsvarede beslutningen truffet af retten og sagde, at læger ikke er repræsentanter for offentlige sundhedsforsikringer, men i højere grad arbejder på freelance basis.

 

Læs hele artiklen fra Reuters om den skælsættende domsafsigelse her

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier