GSK vinder vigtig højesteretssag om overtidsbetaling

Det er godt nyt for Novo Nordisk, at en højesteretsdom sparer den britiske medicinalgigant GSK for millioner.
Af Ritzau Finans

Medicinalbranchen har taget et vigtigt stik hjem i USA's højesteret i tvisten om overarbejdsbetaling til salgsrepræsentanter. En lang række af verdens store medicinalselskaber, herunder Novo Nordisk, Novartis, Merck, Johnson & Johnson og Bristol-Myers Squibb er blevet mødt med millionkrav fra nogle af deres amerikanske sælgere om efterbetaling af overtid.

En ny og imødeset højesteretsdom, der involverer britiske Glaxosmithkline (GSK), afgør imidlertid med stemmerne 5-4, at salgsrepræsentanterne er undtaget en føderal lov om løn og arbejdstid. Dommen kan ifølge sektorens egne brancheforeninger spare industrien for milliarder af dollar, rapporterer Bloomberg News.

Novo Nordisk har fire verserende sager i USA af samme type som GSK-sagen, men vil endnu ikke udtale sig skråsikkert om højesteretsdommens betydning for de sager.

"Det er for tidligt at sige. Vi er nødt til at få læst alle sagsakterne, men sagen er, at vi hele tiden har fastholdt, at vi mener, at vores salgsrepræsentanter er undtaget overbetalingsreglerne og i øvrigt er aflønnet på en fair og konkurrencedygtig måde," siger kommunikationschef i Novo Nordisk, Mike Rulis, til Ritzau Finans tirsdag.

I de fire sager om overbetaling, som Novo er involveret i, er der ifølge Mike Rulis endnu ikke sat beløb på sælgernes overbetalingskrav. Beløbet kan dog uden tvivl måles i millioner af dollar.

 Amerikansk højesterets-tvivl med danske konsekvenser

 GSK forlænger bud på HGS 

 Parallelimport presser GSK i DK 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også