MedWatch

Medicinalgigant betaler milliarder i forlig

Verdens største lægemiddelproducent skriver i en meddelelse, at man har betalt 896 millioner dollar for at få afgjort omkring 60 procent af sagerne om kræft forsaget af virksomhedens lægemidler til kvinder i overgangsalderen.

Ifølge det amerikanske fondsbørstilsyn har Pfizer nu afgjort omkring 6000 sagsanlæg, som hævder, at Prempro og andre hormonerstattende lægemidler, forårsagede brystkræft, og virksomheden har afsat ekstra 330 millioner dollar til at få afgjort de resterende 4000 sager.

Pengereserven betyder, at New York-baserede Pfizer har brugt mere end 1,2 milliarder dollar på at løse anklager om, at dets Wyeth og Pharmacia & Upjoh-enheder undlod at advare kvinder om sundhedsrisikoen ved stofferne. Ifølge en indberetning fra 10. maj betaler virksomheden i gennemsnit omkring 150.000 dollar per sag.

"Det er godt, at virksomheden ikke dvæler ved retsagerne," sagde Les Funtleyder, en New York-baseret fondsforvalter hos Miller Tabak & Co i New York i går i en telefonsamtale, at "en løsning på disse tilfælde giver investorerne én ting mindre at bekymre sig om."

Mere end 6 millioner kvinder tog Prempro og andre relaterede lægemidler til behandling af overgangsaldersymptomer, herunder hedeture og humørsvingninger, før en undersøgelse fra 2002 fremhævede lægemidlernes sammenhæng med kræft. Wyeths salg af lægemidlerne, som stadig er på markedet, oversteg 2 milliarder dollar før frigivelsen af undersøgelsen.

Læs hele artiken fra Bloomberg om de mange sagsanlæg mod Pfizer her

Mere fra MedWatch

Finansdirektør i ALK stopper

ALK’s finansdirektør, Søren Jelert, har valgt at fratræde sin stilling. Han ventes at forlade posten ved udgangen af maj næste år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier