USA øger sikkerheden ved importerede lægemidler

De amerikanske lægemiddel-myndigheder indleder et skift i regeringens tilsyn med den farmaceutiske industri og retter nu fokus mod udenlandske fabrikker.
Oversat af Frederikke Wind-Hansen

Amerikanske myndigheder vil besigtige flere lægemiddelfabrikker i Kina, Indien og andre udenlandske lande som led i en ny lovgivning, der blev godkendt i torsdags, og som har til formål at intensivere tilsynet med landets importerede farmaceutiske tilførsel.

Senatets lovforslag, der blev vedtaget ved en overvældende 96-1 afstemning, omhandler en række af bekymringerne om sikkerheden og kvaliteten af importeret medicin. Lovforslaget giver også tilsynsmyndighederne nye værktøjer til bekæmpelse af kopiprodukter og mangler.

Lovgivningen er et væsentligt skift i regeringens tilsyn med den farmaceutiske industri. I mere end 70 år har de amerikanske sundhedsmyndigheder koncentreret sine inspektioner om amerikanske fabrikker. Men i de seneste år har de fleste virksomheder flyttet deres aktiviteter til udlandet for at drage fordel af billigere arbejdskraft og materialer. Ifølge tal fra den amerikanske fødevare- og medicinalstyrelse (FDA) er antallet af amerikanske lægemidler, der fremstillet uden for USA fordoblet mellem 2001 og 2008.

Senatets lovforslag vil afskaffe kravet om, at FDA inspicerer alle amerikanske fabrikker hvert andet år, og give agenturet mere handlefrihed til at fokusere på udenlandske fabrikker. I øjeblikket inspicerer FDA i gennemsnit kun de udenlandske produktionsanlæg en gang hver niende år. Ifølge lovforslaget vil FDA- inspektører blive bedt om at målrette deres indsats på de mest problematiske produktionssteder, uanset placering.

Læs hele Bloombergs artikel om det nye lovforslag her

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også