MedWatch

Den amerikanske kongres arbejder på hurtigere godkendelse af medicin

Færre eller kortere kliniske forsøg kan blive resultatet af amerikanske politikeres indsats for at forbedre det nationale sundhedsagentur, FDA.

Foto: Privatfoto

Den amerikanske kongres arbejder på at tilføje resurser til FDA og innovere og modernisere det magtfulde statslige organ fra bunden af, ved blandt andet at revidere agenturets processer og udvikle pilot-programmer som skal give patienter hurtigere adgang til nye lovende behandlingsformer.

Det er et af hovedbudskaberne som Joakim Steen Mikkelsen fra den danske ambassade i Washington D.C. leverer i en klumme skrevet for Medwatch.

”FDA burde opfordres eller tilskyndes til at implementere bredere effektive processer til den fremskyndede udvikling og revidering af ny, innovativ medicin stilet mod hidtil uadresserede medicinske behov i forbindelse med alvorlige eller endda livstruende sygdomme eller tilstande,” skriver han og tilføjer at det involverer ”sjældne sygdomme eller tilstande, ved at bruge en bred vifte af surrogat- eller kliniske endpoints  og moderne videnskabelige værktøjer tidligere i medicinens udviklingscyklus når det er muligt.”

”Dette kan resultere i færre eller kortere kliniske forsøg for den beregnede patientgruppe eller undergruppe uden at man går på kompromis med eller ændrer FDA’s nuværende høje standarder for godkendelse af medicin. Endvidere kan det have en positiv indflydelse på sponsor omkostninger i forbindelse med klinisk udvikling,” pointerer han.

Læs hele klummen her: The U.S. Congress Discuss the need to Enhance Accelerated Patient Access to New Medical Treatments

Mere fra MedWatch

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier