MedWatch

USA er hurtigst til godkendelse af lægemidler

Stik imod den almindelige opfattelse er amerikanerne hurtige til at godkende nye lægemidler, skriver Medical News Today på basis af ny sammenligning.

Ifølge en ny undersøgelse offentliggjort i ”New England Journal of Medicine” godkender de amerikanske sundhedsmyndigheder generelt lægemidler hurtigere end de tilsvarende instanser i Canada og i Europa. Undersøgelsen modsætter sig dermed opfattelsen om, at den amerikanske godkendelsesproces for lægemidler er særlig langsommelig.

Regulatoriske undersøgelser udgør det sidste trin i den proces, der skal bringe de nye lægemidler fra laboratoriet og ud til patienterne. Effektive regulatoriske undersøgelser giver patienterne hurtigere adgang til nye lovende behandlinger, og sikrer samtidig lægemiddelsikkerheden.

"Opfattelsen, at de amerikanske sundhedsmyndigheder er for langsomme antyder, at syge patienter venter unødigt på, at sundhedsmyndighederne færdiggør deres undersøgelser af nye lægemidler," siger ophavsmand til undersøgelsen Nicholas Downing.

Han besluttede at foretage undersøgelsen, da der ikke tidligere er lavet en sammenlignende undersøgelse af hastigheden på lægemiddelgodkendelser i forskellige lande.

Nicholas Dowing og en række kollegaer, har gennemgået lægemiddelgodkendelserne fra 2001 til 2010 fra FDA, Health Canada, og Det Europæiske Lægemiddelagentur. Canada og Europa blev valgt som sammenligning, da de oplever samme pres for hurtigt godkendelse af nye lægemidler og skrappe krav til patientsikkerhed. 

Læs hele artiklen fra Medical News Today her

 

Mere fra MedWatch

Finansdirektør i ALK stopper

ALK’s finansdirektør, Søren Jelert, har valgt at fratræde sin stilling. Han ventes at forlade posten ved udgangen af maj næste år.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier