MedWatch

FDA finder et nyt kuld falsk kræftmiddel

De amerikanske lægemiddelmyndigheder, FDA, har fundet mere forfalsket kræftmiddel af typen Avastin. Dermed opblusser skandalen fra februar, hvor blandt andet et dansk engrofirma var indblandet i en sag med netop falsk Avastin.

Foto: Roche/PR

Der er mere falsk kræftmiddel i omløb i USA, har de amerikanske lægemiddelmyndigheder FDA fundet ud af.  En ny portion af kræftmidlet Avastin, som  Roche Holding AG producerer, er blevet opdaget.

Efter alt at dømme kommer det nye kuld forfalskninger fra et andet netværk end det, som foranledigede en række skandaler i det amerikanske sundhedssystem i de seneste måneder. Det skriver Wall Street Journal.

Avastin er et udbredt injicerbart kræftmiddel, som bruges til patienter med tarmkræft, lungekræft og andre former for cancer. Den medicindose, der er blevet forfalsket, koster normalt 2400 dollar stykket.

I februar kunne MedWatch berette, at det danske engrosfirma CareMed videresolgte forfalsket Avastin, dog uden at vide det. De to direktører i det danske selskab, som har købt og solgt falsk kræftmedicin, er tidligere dømt for en lang række overtrædelser af reglerne for import af medicin, herunder Avastin.

 

 Caremed-direktører har tidligere indkøbt Avastin ulovligt 

 CareMed udbetalte kæmpe-lønninger i 2011

 CareMed-direktør tavs om fupmedicin 

 Danske sælgere af falsk medicin har været på kant med loven 

 Falsk kræftmedicin indeholdt salt, stivelse og kemikalier

 Dansk engros-firma videresolgte forfalsket lægemiddel 

Mere fra MedWatch

Ambu peger på rettidig omhu som baggrund for MDR-milepæl

Ambu har fået alle sine produkter godkendt efter de nye EU-regler for medicinsk udstyr trods flaskehalse og ventetid, og det skyldes ifølge medicoselskabet, at virksomheden allerede på et tidligt tidspunkt anerkendte, hvor stor en indsats det ville kræve.

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 49

Novo Nordisk Fonden giver millioner til udvikling af RNA-vacciner, Danske Regioner vil investere "massivt" i sundhedsteknologi og Ellab får smæk på 5 mio. kr. i amerikansk told-opgør. Fik du det hele med?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier