MedWatch

WHO overvejer at erklære abekopper for global sundhedskrise

Efter mere end 3000 smittetilfælde i over 40 forskellige lande mødes WHO i Genève til et krisemøde for at beslutte, om abekopper nu skal erklæres for en egentlig pandemi.

Foto: Denis Balibouse/REUTERS / X90072

Siden udbruddet af abekopper uden for Afrika i maj har rundet mere end 3000 smittede i over 40 lande, holder Verdenssundhedsorganisationen WHO et krisemøde i Genève i Schweiz for at beslutte, om sygdoms-udbruddet skal erklæres for en ’sundhedsmæssig krise med international bekymring’.

Det er WHO’s højeste kriseniveau, da FN-organisationen ikke arbejder med begrebet pandemi, selvom den begyndte at bruge det i marts 2020 i forbindelse med covid-19-pandemien.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Dagsordenen møder dog kritik fra afrikanske forskere, der påpeger, at sygdommen har været endemisk i flere afrikanske lande i årevis.

”Når en sygdom påvirker udviklingslande er det åbenbart ikke en krise. Det bliver først en krise, når udviklede lande bliver påvirket,” siger Emmanuel Nakoune, der er direktør på Institut Pasteur i Bangui i Den Centralafrikanske Republik.

Han understreger dog samtidig, at den potentielle beslutning både kan bidrage positivt til bekæmpelsen af abekopper både i og uden for Afrika.

Sydbank-analytiker ser ordremuligheder for Bavarian Nordic i ny britisk vaccineanbefaling

Ti tilfælde af abekopper i Danmark

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier