MedWatch

UK melder om største daglige stigning i abekoppetilfælde hidtil

219 smittetilfælde med abekopper blev fundet i Storbritannien, og der er ifølge professor ”ingen klare tegn på”, at udbruddet er ved at komme under kontrol.

Danske Bavarian Nordic har kontrakt med en lang række lande om selskabets abekopper-vaccine. | Foto: Dado Ruvic/REUTERS / X02714

UK melder om største daglige stigning i abekoppetilfælde hidtil

Der er fundet yderligere 219 smittetilfælde med abekopper i Storbritannien, og det samlede antal kan herefter opgøres til 793.

Det er den største daglige stigning hidtil under udbruddet, skriver britiske medier.

”På nuværende tidspunkt er der ingen klare tegn på, at den nuværende epidemi er ved at komme kunder kontrol,” siger Paul Hunter, professor for medicin ved universitetet East Anglia, til The Guardian.

Ifølge dagens tal fra UK Health Security har 99 pct. af infektionerne ramt mænd, og kun fem kvinder er indtil videre blevet smittet.

Det kan også konstateres, at hovedparten af af smittetilfældene har ramt indbyggere i London, og gennemsnitsalderen for de smittede er 37.

Ifølge forskere fra London School of Hygiene & Tropical Medicie er det sandsynligt, at yderligere 10.000 vil blive ramt af sydgommen.

Det danske biotekselskab Bavarian Nordic er det eneste selskab, som har en godkendt vaccine mod abekopper, og siden udbruddet i en lang række lande uden for Afrika har selskabet annonceret flere kontrakter på vaccineleverancer.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier