MedWatch

Medicinrådet trækker anbefaling tilbage efter leveranceproblemer hos Bayer

Blødermidlet Jivi kan ikke længere anbefales til rutinemæssig brug på danske sygehuse, mener Medicinrådet, der har trukket vurderingen af lægemidlet tilbage. Det skyldes, at Bayer ikke er i stand til at levere lægemidlet.

Foto: Michael Sohn/AP/POLFOTO/arkiv

Medicinrådet har på dets møde onsdag trukket i håndbremsen, og kan ikke længere anbefale blødermidlet Jivi (damoctocog alfa pegol) fra Bayer som standardbehandling på danske sygehuse.

Det skyldes, at Bayer aktuelt ikke er i stand til at levere lægemidlet.

"Jeg mener ikke, at vi kan anbefale et lægemiddel, der ikke er tilgængeligt på sygehusene," siger Jørgen Schøler Kristensen, der deler formandsskabet i Medicinrådet med Steen Werner Hansen, i en udtalelse til rådets hjemmeside.

Jivi er en faktor VIII-behandling af hæmofili A, og det er kun en måned siden, at Medicinrådet gav sin anbefaling til midlet, der ifølge både Bayer og Medicinrådet ikke tilbyder patienter en bedre behandling end sammenlignelige behandlinger.

Leveranceproblemerne betyder, at Medicinrådet på dets møde onsdag aktiverede et såkaldt clock stop, der betyder, at rådets arbejdet med vurdering af lægemidlet for en stund sættes i bero.

"Når Amgros oplyser, at der foreligger en ny aftale med Bayer, hvor Bayer sikrer, at lægemidlet er til rådighed for patienterne, kan Rådet behandle sagen igen," siger Steen Werner Hansen til Medicinrådets hjemmeside.

Bayer lukker bløderfabrik og gør alvor af 350 mand stor fyringsrunde

Efter godkendelse af nyt hæmofilimiddel: Bayer fyrer i produktionsholdet

FDA godkender hæmofilimiddel fra Bayer

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier