MedWatch

Bayer lukker bløderfabrik og gør alvor af 350 mand stor fyringsrunde

Medicinalselskabet Bayer lukker sin hæmofilifabrik i tyske Wuppertal og skiller sig i samme øvelse af med 350 medarbejdere. Det sker som led i en større omstrukturering af selskabet.

Medicinalselskabet lukker sin fabrik i Wuppertal, Tyskland og fyrer 350 ansatte. Foto: Bayer/ PR

Den tyske medicinalkæmpe Bayer lukker og slukker nu for den ene af selskabets to fabrikker i Tyskland og giver samtidigt fyresedlen til 350 af fabrikkens medarbejdere, sådan som selskabet for nyligt meldte ud, at den ville. Nu står det så klart, at hele fabrikken lukker ned.

Det sker som følge af en større omstrukturering af selskabet, hvor Bayer skiller sig af med sine forretninger indenfor dyresundhed og en del af forbrugersundhedssegmentet.

Det skriver branchemediet Fiercepharma.

Konkret er der tale om Bayers fabrik i Wuppertal, som står for produktionen af faktor VIII til behandling af hæmofili. Sammen med en anden fabrik i Tyskland har de to hidtil stået for størstedelen af det tyske selskabs produktion af blødermidlet.

Bayer har imidlertid også produktionsfaciliteter i amerikanske Berkley, og det er her, at selskabet fremover vil fokusere og samle udvindingen af det rekombinante faktor VIII-protein, som bløderpatienter nyder godt af.

Bløderforretningen er under pres fra Roche

Meldingen om fabrikslukningen og afskedigelsen af de 350 ansatte kommer i kølvandet på oktobers måneds annoncering af, at også selskabets californiske fabrik skal skille sig af med flere end 250 ansatte.

Det slog ledelsen i Bayer fast, på trods af, at fabrikken netop var godt i gang med produktionen og lanceringen af selskabets seneste og for nyligt godkendte hæmofilibehandling, blødermidlet Jivi til behandling af hæmifili A, der skal tages en gang om ugen i stedet hver dag eller hver anden.

Jivi er også under vurdering hos de europæiske og japanske lægemiddelagenturer, og med FDA-godkendelsen i USA vil Bayer omlægge produktionen af midlet og dets øvrige faktor III erstatningsterapier – deraf fyringerne af de 350 ansatte i Californien og de ny yderligere 250 i i Wuppertal.

Bayers bløderforretning, der omfatter de ældre faktor VIII-behandlinger Kogenate og Kovaltry og den nyere Jivi-behandling, har på det seneste fået skarp konkurrence af Hemlibra, som er Roches seneste skud på markedet for blødermidler.

Alene i de første ni måneder af 2018 faldt salget af Bayer-lægemidlerne tilsammen med 10,9 pct.

Fokuseringen af Bayer-forretningen er som nævnt led i en større strategiplan, der skal styrke Bayers konkurrencedygtighed. Ledelsen regner med, at den nye omstrukturering vil give Bayer 2,6 mia. euro ekstra per år fra 2022.

Bayer agter at investere 35 mia. euro frem mod slutningen af 2022. Forskning og udvikling vil udgøre cirka en tredjedel af denne investering.

Bayer fyrer 12000 på verdensplan

FDA godkender hæmofilimiddel fra Bayer

Efter godkendelse af nyt hæmofilimiddel: Bayer fyrer i produktionsholdet

Roches Hemlibra kan snart lægge endnu større pres på Novo Nordisk

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier