MedWatch

Sonova fastholder tronen hos amerikanske veteraner

GN Hearing og Demant tabte en smule terræn hos Veterans Affairs i februar.

Lanceringen af Marvel-produktet blandt amerikanske krigsveteraner har været med til næsten at fordoble selskabets markedsandel. Foto: Sonova / PR

Verdens største høreapparatproducent, schweiziske Sonova, fastholdt sin dominerende position hos den offentlige amerikanske salgskanal Veterans Affairs (VA), der tilpasser høreapparater til militærveteraner, i februar.

Det viser de nyeste tal fra VA, hvor det fremgår, at Sonova i årets anden måned havde en markedsandel hos VA - målt på værdien af det samlede salg – på 52,8 pct. – helt samme niveau som måneden før.

Samtidig tabte de to danske aktører hos VA, GN Hearing og Demant, en smule terræn til det privatejede amerikanske selskab Starkey - og til Sivantos, som nu er en del af fusionsselskabet WS Audiology sammen med danske Widex.

GN Hearings markedsandel var i februar 16,0 pct. mod 16,5 pct. måneden før, mens Demants andel faldt til 14,1 pct. fra 14,2 pct.

Starkeys markedsandel var i februar 10,8 pct., mens Sivantos' andel lå på 6,3 pct.

Frem til april sidste år var GN Hearing markedsleder hos VA med en andel, der på sit højeste var helt oppe på 29,9 pct.

Det var lanceringen af Resound Linx Quattro, der trak det danske selskab markant frem hos VA i perioden fra november 2018 til og med april 2019.

Siden tromlede Sonova ind hos VA med sit topprodukt, Phonak Audéo Marvel, i forbindelse med lanceringsvinduet i maj sidste år, og siden da har det schweiziske selskab givet alt og alle baghjul i salgskanalen.

I april sidste år - inden lanceringen af Phonak Audéo Marvel, var Sonovas markedsandel hos VA således blot 27 pct. Dermed er den næsten fordoblet siden da.

Der tilpasses årligt mere end 1 mio. enheder gennem VA's audiologer. Dermed udgør kanalen også godt 20 pct. af hele det amerikanske høreapparatmarked, der er verdens største enkeltmarked.

Nye produkter skal styrke GN Hearing hos amerikanske veteraner

Sonova fortsatte VA-vækst i januar i roligt tempo

Sonova opjusterer forventningerne efter stort salg af høreapparater

WS Audiology-topchef ser stort potentiale i amerikanske veteraner

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier