MedWatch

Sonova fortsatte VA-vækst i januar i roligt tempo

Sonova fortsatte fremgangen hos de amerikanske krigsveteraner i januar, hvor væksten dog var noget lavere end i forudgående måneder.

Foto: Widex / PR

Schweiziske Sonova fortsatte i januar med at tage markedsandele i den offentlige amerikanske salgskanal Veterans Affairs (VA).

Selskabet øgede i årets første måned sin markedsandel en smule til 52,8 pct. – målt på værdien af det samlede salg – fra 52,4 pct. i december.

Dermed voksede Sonovas markedsandel i salgskanalen en smule mere afdæmpet, end det var tilfældet i løbet af den sidste halvdel af 2019.

Fra november til december steg Sonovas markedsandel eksempelvis fra 50,4 pct. til 52,4 pct., og fra oktober til november var der tale om et hop på fra 45,5 pct. til 50,4 pct.

Det schweiziske selskab var en stor del af sidste år på noget af et rov hos konkurrenterne, efter at selskabet i maj lancerede topproduktet Phonak Audéo Marvel.

I maj alene steg Sonovas markedsandel hos VA-salgskanalen til 38,4 pct. fra 27 pct. måneden før, og den er altså fortsat op derfra.

Derudover har Sonova også i november indlemmet en ny udgave af topproduktet - Phonak Audéo Marvel 2.0 - i sortimentet hos VA.

Markedsandelene blev i januar blandt andet stjålet fra danske GN, der måtte se sin andel af markedet falde til 16,5 pct. fra 16,8 pct. måneden før.

Ligeledes danske Demant gik også en smule tilbage, idet Oticon-mærkets andel bakkede til 14,2 pct. fra 14,4 pct.

Sivantos, som er en del af fusionsselskabet WS Audiology, måtte se sin andel af markedet falde en spids til 6,2 pct. fra 6,3 pct.

Den sidste aktør hos salgskanalen, der tilpasser høreapparater til militærveteraner, Starkey, kunne omvendt se sin markedsandel vokse en smule til 10,4 pct. i januar fra 10,2 pct. i december.

VA udgør godt 20 pct. af det amerikanske marked for høreapparater, der er verdens største enkeltmarked.

WS Audiology-topchef ser stort potentiale i amerikanske veteraner

Nye lanceringer skal styrke Demant hos amerikanske veteraner

Sonova tager markedsandele fra GN hos amerikanske veteraner

Salget af høreapparater i USA overstiger for første gang 4 millioner

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier