MedWatch

Sanofi og Google i nyt digitalt sats: "Vil transformere fremtidens lægemidler"

Franske Sanofi og internetgiganten Google vil med et nyt laboratorium og brug af digitalt drevet teknologi og innovation ændre rammerne for udvikling af fremtidens lægemidler, og måden sundhedsydelser leveres på.

Google indgår samarbejde med Sanofi om udvikling af fremtidens lægemidler og sundhedsydelser. | Foto: Ritzau Scanpix/AP/Virginia Mayo

Det franske medicinalselskab Sanofi og teknologigiganten Google vil med brug af den fremmeste datateknologi forandre radikalt på måden, vi fremstiller lægemidler og leverer sundhedsydelser på.

Det oplyser Sanofi i en meddelelse.

Til formålet vil partnerne sammen etablere et spritnyt innovationslaboratorium, der smeder it-specialisterne fra Google sammen med lægefaglige og farmaceutiske kræfter fra Sanofi.

I samspil vil de udgøre en enhed, der ved at samkøre datasæt og gøre brug af kunstig intelligens har som mål blandt andet at udvikle skræddersyet medicin personaliseret til den enkelte.

"Vi står på tærsklen til ny tidsalder for biologi og menneskers sundhed, hvor vi har mulighed for at transformere sundhedspleje gennem partnerskaber med banebrydende teknologi og digitale analysefirmaer," siger Ameet Nathwani, der er chef for Sanofis medicinske afdeling.

"Ved at kombinere Sanofis biologiske innovationer og videnskabelige data med Googles industriførende evner udi cloud computing og anvendelse af state-of-the-art kunstig intelligens, stræber vi efter at give folk mere kontrol over deres helbred og fremskynde opdagelsen af ​​nye lægemidler," uddyber han.

Allerede storinvestor i life science

Google har allerede gang i en række futuristiske medicinalprojekter.

Blandt andet intelligente kontaktlinser til diabetespatienter, som kan måle mængden af glukose i brugerens tårer og piller fyldt med magnetiske nanopartikler, som potentielt kan registrere kræftceller.

Også en ny robotpille i mennesker som erstatning for injicerbare lægemidler, ser Google Ventures - investeringsarmen i Google-moderskabet Alphabet - nærmere på via sit ejerskab i det amerikanske biotekselskab Rani Therapeutics, der har udviklet robotpillen.

Selv opskriften på evigt liv vil Google finde med sit biotekselskab Calico, som i 2017 indgik et fem år langt samarbejde det amerikanske selskab C4 Therapeutics. Sammen forsøger de netop nu at udvikle nye lægemidler mod aldersrelaterede sygdomme, herunder kræft.

Hertil kommer bioteknologi, som Google allerede i dag har på markedet.

Med opkøbet i 2014 af selskabet Lift Labs, der blandt andet udvikler bestik og en nøgleholder, kan Google for eksempel nu hjælpe folk med svære rystelser, for eksempel patienter med Parkinsons sygdom.

Ifølge en artikel i den britiske avis The Guardian skulle det kunne reducere rysten med mere end 70 pct. hos Parkinsons-patienter og sætte dem i stand til at spise uden hjælp.

Tre hovedformål

Det fremgår ikke af meddelelsen fra Sanofi, hvor mange penge, der er involveret i det nye partnerskab, hvor laboratoriet skal ligge, eller hvor mange ansatte det kommer til at få.

Men Sanofi skriver, at samarbejdet har tre hovedformål.

Dels skal det føre til en bedre forståelse af patienter og deres sygdomme, dels skal det øge Sanofis operationelle effektivitet, og endelig skal det ”forbedre oplevelsen for Sanofis patienter og kunder”.

Konkret vil Sanofi og Google gør brug af såkaldt dyb dataanalyse på tværs af datasæt for bedre at forstå sygdomme og for at kunne udtrække "patientrelaterede indsigter".

Ifølge Sanofi vil det muliggøre en mere personlig tilgang til behandling og identifikation af ledsagende teknologier, som ultimativt vil føre til bedre sundhedsresultater.

Sanofi og Google planlægger også at anvende kunstig intelligens (AI) på tværs af forskellige datasæt for bedre at kunne forudsige salg og dermed klæde marketingsafdelingen bedre på samt optimere på forsyningskæden.

"Life science-selskaber orienterer sig stadig mere mod data-drevet, digital innovation, der kan sætte skub på udviklingen af sundhedsløsninger," siger Thomas Kurian, adm. direktør for Google Cloud.

"Vi glæder os til at samarbejde med Sanofi og bidrage til at accelerere innovation af ​​sundhedsvæsenet til gavn for befolkninger over hele verden," tilføjer han.

Google investerer massivt i medicinal og medico

Intelligent kontaktlinse på vej fra Google

Google kan revolutionere life science

Google køber life science-selskab 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier