MedWatch

Novo-rival på vej med fedmemiddel i Europa

Et amerikansk medicinalselskab ser ud til at komme Novo Nordisk i forkøbet i Europa i forhold til at lancere et fedmemiddel.

Foto: colourbox

Det amerikanske medicinalselskab Orexigen har indsendt registreringsansøgning for sit vægttabsmiddel Contrave i Europa.

Det fremgår af en meddelelse fra torsdag.

Contrave kan dermed blive blandt de vægttabsmidler, Novo Nordisks Liraglutid skal konkurrere mod, hvis det lykkes Novo at få sit i forvejen storsælgende diabetes 2-middel på markedet til behandling af fedme. Novo er igennem fase 3-studier med Liraglutid til behandling af fedme, og venter at indsende registreringsansøgning i USA og Europa omkring årsskiftet.

Orexigen er dermed få måneder foran Novo Nordisk, og kan blive det første selskab i en flere år, der får et vægttabsmiddel på markedet.

I USA fik medicinalselskaberne Vivus og Arena Pharmaceuticals sidste år markedsføringstilladelse til deres vægttabsmidler Qsymia og Belviq. Salget er foreløbigt begrænset og udgjorde for Qsymia, der er mest omsat, 5,5 mio. dollar i andet kvartal.

 Analytiker: Dette er Novos udfordring på fedmemarkedet

 Novo-dir: Fedmelancering i 2015

 Sanofi indgår forlig i sag om fedmemiddel

Mere fra MedWatch

Eli Lilly får forlomme til fedmehåb hos FDA

Med en fast track status får medicinalselskabet Eli Lilly sænket behandlingstiden for sin registreringsansøgning hos FDA af lægemiddelhåbet Tirzepatid til omtrent seks måneder fra de normale ca. 10 måneder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier