MedWatch

Bredt forlig om innovationsfond

En ny innovationsfond, som forskningsminister Morten Østergaard i måneder har arbejdet på at få forhandlet på plads, bliver nu en realitet.

Foto: Lars Krabbe / Jyllands-Posten

Alle partier i Folketinget er efter flere måneders forhandlinger torsdag nået til enighed om, hvordan man skal revidere forsknings- og innovationssystemet i Danmark.

Regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Enhedslisten, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti indgik et forlig om en innovationsfond, som erstatter Det Strategiske Forskningsråd, Højteknologifonden og Rådet for Teknologi og Innovation. 

Fonden får 1,5 mia. kr. til rådighed årligt.

Venstre og Konservative har tidligere trukket stikket i forhandlingerne i protest mod både indhold og forhandlingsforløb om en ny innovationsfond. Dengang var argumentet, at det er for tilfældigt, hvilke fonde og råd der lægges ind under den nye superfond.

Læs pressemeddelelsen fra ministeret her.

 VK sænker Østergaards innovationsfond

 Minister: Forhandlinger kan forsinke forskningspenge 

 Forhandlinger om innovationfond skydes i gang

 Minister skærer en tredjedel fra i ny fond 

Mere fra MedWatch

KU søger chef til nyt life science-program

Københavns Universitet har indledt jagten på den programdirektør, der skal stå i spidsen for innovationsprogrammet Spark Denmark, som Novo Nordisk Fonden forleden kastede 44 mio. kr. efter for at bringe flere akademiske projekter indenfor farma, medico, sundhedsteknologi og industriel biotek til markedet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier