MedWatch

Bredt forlig om innovationsfond

En ny innovationsfond, som forskningsminister Morten Østergaard i måneder har arbejdet på at få forhandlet på plads, bliver nu en realitet.

Foto: Lars Krabbe / Jyllands-Posten

Alle partier i Folketinget er efter flere måneders forhandlinger torsdag nået til enighed om, hvordan man skal revidere forsknings- og innovationssystemet i Danmark.

Regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Enhedslisten, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti indgik et forlig om en innovationsfond, som erstatter Det Strategiske Forskningsråd, Højteknologifonden og Rådet for Teknologi og Innovation. 

Fonden får 1,5 mia. kr. til rådighed årligt.

Venstre og Konservative har tidligere trukket stikket i forhandlingerne i protest mod både indhold og forhandlingsforløb om en ny innovationsfond. Dengang var argumentet, at det er for tilfældigt, hvilke fonde og råd der lægges ind under den nye superfond.

Læs pressemeddelelsen fra ministeret her.

 VK sænker Østergaards innovationsfond

 Minister: Forhandlinger kan forsinke forskningspenge 

 Forhandlinger om innovationfond skydes i gang

 Minister skærer en tredjedel fra i ny fond 

Mere fra MedWatch

Direktør forlader svenske Lif

Anders Blanck, der siden 2011 har været adm. direktør i svenske Lif, har oplyst til bestyrelsen, at han ønsker at forlade posten.

Boston Scientific opkøber privatejet selskab

Amerikanske Boston Scientific har set sig lun på virksomheden Obsidio, der har udviklet en særlig teknologi til at lukke for blodtilførslen, og overtager ejerskabet i en handel uden oplyst pris.

Konservative tavse om modstand mod statsstøtte til Bavarian Nordic

Det Konservative Folkeparti stemte som eneste parti i Folketinget imod statsstøtten på op mod 800 mio. kr. til Bavarian Nordics udvikling af en covid-19-vaccine, men partiet ønsker ikke at kommentere, hvorfor de tog afstand fra det statslige samarbejde med virksomheden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier