MedWatch

VK sænker Østergaards innovationsfond

Venstre og Konservative trækker stikket i protest mod både indhold og forhandlingsforløb om en ny innovationsfond. Hvis Danmark ikke løfter det offentlige niveau for innovation, svinder værdien ved at være i landet, siger Lundbeck-direktør.

Det bliver ikke til nogen stor innovationsfond i denne omgang. Venstre og Konservative har fra begyndelsen været skeptiske om den nye fond, men nu siger de stop, fortæller forskningsordførerne fra de to partier til dagbladet Børsen.

Regeringen med forsknings- og uddannelsesminister Morten Østergaard i spidsen har foreslået at slå Højteknologifonden, Det Strategiske Forskningsråd og Rådet for Teknologi og Innovationsammen til én stor pulje – Danmarks Innovationsfond med et årligt budget på over 1,5 mia. til støtte for forskning og innovation i landets virksomheder.

Et af stridspunkterne er, at de to partier mener, det er for tilfældigt, hvilke fonde og råd der lægges ind under den nye superfond.

"Det her betyder ikke, at tæppet rives væk under nogen som helst forskningsprojekter. Bevillingerne er uændret, indtil vi har den rette løsning. Der er ikke nogen, der skal bekymre sig, om de får deres penge," siger Esben Lunde Larsen, forskningsordfører for Venstre.

Novo: Negative konsekvenser

Novo Nordisks koncernforskningschef, Mads Krogsgaard Thomsen, mener ikke, at det kan undgå at få negativer konsekvenser at udskyde forhandlingerne.

Peter Høngaard Andersen, der står i spidsen for eksterne forskningspartnerskaber og patenter i Lundbeck, og som har en plads rundt om bordet ved Det Forskningspolitiske Råd, roser Morten Østergaards forslag til innovationsfonden.

"Vi skal sikre, at det offentlige ikke slipper bolden før end de kan se, at der er en anden til at modtage afleveringen," siger Peter Høngaard.

Lundbeck har hovedkontor i Danmark, og værdien ved netop at placere det her skrumper, hvis ikke der skabes flere nye biotekselskaber. Det skaber nemlig grobund for ny innovation og talent i sektoren, mener han.

Danmark eller Boston?

Han har ikke været begejstret for de innovationstiltag, der indtil videre er taget af det offentlige, skriver dagbladet Børsen.

Så hvis der ikke kommer mere gang i at danne nye biotekselskaber i Danmark, vil det være bedre for Lundbeck at have hovedkontor i Boston-området?

"Helt sikkert," siger Peter Høngaard.

Minister: Forhandlinger kan forsinke forskningspenge 

Minister skærer en tredjedel fra i ny fond 

Mere fra MedWatch

Prisstigninger på medicin får hver femte til ikke at købe

Én ud af fem patienter i en ny undersøgelse har det seneste år oplevet ikke at have råd til at købe deres ellers lægeordineret medicin – blandt andet på grund af de prisstigninger, der sker som følge af, at priserne bliver forhandlet hver 14. dag.

Rekordmange danske virksomheder på sundhedsmesse i Mellemøsten

Antallet af danske life science-virksomheder, der i år deltager på messen Arab Health i Dubai, slår rekord, og det giver god mening, for messen, der skydes i gang i dag, mandag, er den vigtigste i Mellemøsten, der er blevet et yderst attraktivt eksportmarked for leverandører af blandt andet medicoteknisk udstyr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier