MedWatch

Nordea: Det store slag skal stå med Prostvac i 2015

Hvis rygterne taler sandt, og finansieringen til nye koppevacciner til det amerikanske forsvar under rammeaftalen med Bavarian Nordic er faldet på plads, vil det ikke være den store nyhed, mener Nordea, der ser udviklingen af prostatavaccinen Prostvac, som det afgørende for investeringscasen på sigt.

Foto: PR Bavarian

"Det er fint, at de får de her ordrer på koppevacciner fra USA, men det ligger i stor udstrækning allerede i kortene. Det er mere interessant, hvis lande som Canada og lande i Europa også bestiller koppevacinen," siger Jesper Bamberger, aktierådgiver i Nordea, til Ritzau Finans og retter blikket endnu længere frem.

"Det rigtigt interessante for investeringscasen er Prostvac, hvor vi skal helt til 2015, før vi får nogle fase 3-data, og selskabet eventuelt skal finde en partner. Det er her det store slag skal stå," forklarer Jesper Bamberger, der vurderer, at prostatavaccinen kan komme på markedet engang i 2017, hvis alt går vel.

På trods af al snak om besparelser på statsbudgettet, skulle de fornødne dollar til nye koppevacciner til forsvar i USA under rammeaftalen med Bavarian være faldet på plads, skrev Bloomberg News torsdag. Dermed kan der være en ny ordre på mindst 100 mio. dollar på vej, formentlig i 2014, hed det.

I april meddelte Bavarian Nordic, at selskabet havde opnået en ny kontrakt med den amerikanske stat på koppevacciner for op til 228 mio. dollar. 110 mio. af disse var bevilliget i den amerikanske finanslov for 2013, mens resten skulle bevilliges i finansloven for 2014.

Torsdagens nyhed drejer sig højst sandsynligt om denne resterende del af finansieringen af rammeaftalen på 228 mio. dollar.

Administrerende direktør i Bavarian Nordic Anders Hedegaard fortalte torsdag til Ritzau Finans, med forbehold for, at han ikke selv har set forslaget, at selskabet har forventet at modtage pengene og har indregnet dette i sine forventninger til fremtiden.

"Men det er klart, at intet er 100 pct. sikkert, før vi modtager ordren," siger Anders Hedegaard til Ritzau Finans.

Mere fra MedWatch

Sanofi vil kun købe Horizon kontant

Både Amgen, Johnson & Johnson og Sanofi bejler til et opkøb af amerikanske Horizon Therapeutics, der markedsfører øjenmidlet Tepezza, som er udviklet af Genmab.

MT Højgaard skal bygge for Novo Nordisk i Bagsværd

Byggekoncernen MT Højgaard får del i en milliardaftale med Novo Nordisk, der har planer om at udvide produktionsfaciliteterne i Bagsværd for milliarder. Højgaards del af byggesummen løber op i ca. 600 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier