MedWatch

Bavarian-investorer fik den forkerte historie

Bavarian Nordic solgte ifølge udenlandsk medicinalanalytiker den forkerte historie til investorerne, og det koster på aktiekursen.

Foto: Bavarian Nordic, PR

Bavarian Nordic solgte den forkerte historie til investorerne. Det er ifølge en udenlandsk medicinalanalytiker hovedårsagen til, at markedet, trods den seneste tids positive nyheder fra det danske biotekselskab, ikke kvitterer og sender aktiekursen op.

"Det er kun delvist rigtigt, at Bavarian Nordics markedsværdi ikke afspejler virkeligheden. Grundlæggende er selskabet undervurderet. Men den historie, som selskabet solgte til investorerne, var den forkerte, og det har jeg sagt mange gange til Rolf Sass (IR-chef i Bavarian Nordic, red.). Man kan ikke bebrejde investorerne noget, hvis investeringscasen, du køber, ikke leverer. Forventningerne var alt for høje," skriver Pharmium Securities‘ medicinalanalytiker Frédéric Gomez i en mail til MedWatch.

Kommentaren kommer i kølvandet på Asger Aamunds udmelding om, at der hersker en vis fjendtlighed over for Bavarian Nordic-aktien, og at markedet ifølge ham har nedskrevet værdien af selskabets cancerdivision til et stort rundt 0. Sidstnævnte påstand bakkes i øvrigt op af medicinalanalytiker Carsten Lønborg Madsen fra investeringsbanken Carnegie.

 Stort spænd mellem Bavarian-investorer og analytiker-korps  

Manglende stigning skør

Frédéric Gomez mener, at Bavarian Nordic har fokuseret alt for meget på prostatakræftvaccinen Prostvac, hvorimod selskabet ikke rigtig solgte sig selv på koppevaccinen Imvamune/Imvanex. Set ud fra hans synspunkt var det netop koppevaccinen, der var den virkelige investeringscase på den korte til mellemlange bane. Specielt, hvis selskabet som planlagt havde valgt at indgå en licenskontrakt tilbage i foråret 2011. Det skyldes ifølge Frédéric Gomez, at en aftale med den amerikanske regering ville have betydet lav udviklingsrisiko.

Bevæggrundene for, at Bavarian Nordic selv valgte at stå for al udvikling, kan du læse mere om her:

 Aamund: Mange føler stadig, de blev snydt 

Ifølge medicinalanalytikeren forklarer det, hvorfor aktiekursen ikke steg, da de europæiske sundhedsmyndigheder, EMA, for nylig godkendte Imvamune. En manglende kursreaktion, Frédéric Gomez definerer som værende "skørt."

Lavere kursmål

Modsat flere andre analytikere har han ikke et lige så højt kursmål for aktien. Hans vurdering, der godt nok ligger tilbage fra marts i år, men som han stadig fastholder, er et kursmål på 80 kr. og anbefalingen "neutral." En del af forklaringen herpå skal findes i, at der generelt set ikke er stor tiltro til aktien fra markedet.

Han mener, at alle investorer for tiden er bekymrede for netop Prostvac, specielt grundet markedssituationen. Asger Aamund beskrev tilbage i juni 2013 over for MedWatch, at selskabet ikke havde brug for en Prostvac-partner her og nu, men at selskabet ikke kunne påtage sig at markedsføre Prostvac globalt. Han påpegede samtidig, at der var betydelig interesse for at indgå et samarbejde med Bavarian Nordic. Ifølge Frédéric Gomez er det ikke en opfattelse, der deles af størstedelen af investorerne.

"Mange af dem (investorerne, red.) tror ikke på, at Bavarian Nordic kan finde en partner, og samtidig er de skeptiske i forhold til det potentielle topsalg (på Prostvac, red.)," skriver Frédéric Gomez.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier