MedWatch

Rigshospitalet bliver større end planlagt

Den nye nordfløj, som er under opførelse ved Rigshospitalet, bliver flere tusinde kvadratmeter større end den hidtidige plan.

Den nye bygning på 6.000 kvadratmeter ses nederst til venstre

Allerede inden den kommende nordfløj er færdigbygget ved Rigshospitalet, har bygningen fået vokseværk.

Således har regionsrådet i Region Hovedstaden netop bevilliget 180 mio. kr., der blandt andet skal gå til en 6.000 kvadratmeter stor tilbygning for at skabe bedre plads til blandt andet neurologiske funktioner.

"Vi er rigtigt glade for, at vi har fået en løsning på plads, der giver gode rammer til glæde for især patienterne, men også for medarbejderne og forskerne på Rigshospitalet," siger regionsrådsmedlem Leila Lindén (S), formand for Følgegruppen Vedrørende Det Nye Rigshospital, i en pressemeddelelse.

Den nye 6.000 kvadratmeter store tilbygning skal efter planen stå klar i 2019.

Flere udvidelser

Tilbygning kommer især til at rumme flere neurologiske funktioner. Neuromuskulær Klinik og Forskningsenhed er i dag splittet mellem Rockefeller-bygningen og Panum-Instituttet, men skal samles i den nye tilbygning.

Derudover vil blandt andet Neurobiologisk Forskningsenhed og Neurokirurgisk Ambulatorium blive samlet i tilbygningen, mens et forskningslaboratorium for sklerose rykker til Glostrup.

Tilbygningen konstrueres således, at den – hvis økonomien senere bliver til det – kan udvides med op til to etager, oplyser Rigshospitalet, der samtidig arbejder på en ny fordeling af opgaverne mellem Blegdamsvej og Glostrup.

"Meningen er, at der netto skal flyttes flere patientbehandlingsopgaver fra Blegdamsvej til Glostrup end omvendt," siger Rigshospitalets direktør, Per Christiansen, i pressemeddelelsen.

Udover den nye tilbygning skal de 180 mio. kr. udmøntes i yderligere 2.100 kvadratmeter, der placeres i Teilum-bygningen på Rigshospitalet Blegdamsvej, yderligere 500 kvadratmeter i eksisterende, ledige lokaler på Blegdamsvej-matriklen samt 600 kvadratmeter i Forskerpark Glostrup.

Rigshospitalet stoler på Peter Gøtzsche

Peter Gøtzsche efter hård anklage: Det er bagvaskelse

Supersygehuse under skærpet tilsyn

Forsiden lige nu

2017 var et rekordår for kapitalrejsninger i Skandinavien

Skandinaviske life science-selskaber rejste ligeså mange penge i 2017 som i de tre foregående år tilsammen, viser en ny rapport fra svenske Industrifonden. Sverige førte ikke overraskende an, men der var også fremgang at spore i Danmark og Norge.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier