MedWatch

Supersygehuse under skærpet tilsyn

Regionerne kommer med at få styr på økonomien rundt omkring på landets 16 nye sygehusbyggerier, og det kan i sidste ende betyde forringede vilkår for patienterne.

Foto: Gregers Tycho/Polfoto

Flere af de 16 nye supersygehusbyggerier har problemer med økonomien og kæmper for at blive færdige til tiden, skriver Berlingske i dag.

Endnu ét byggeri, nemlig det store Nordfløjs-byggeri på Rigshospitalet er kommet på en liste hos Sundhedsministeriet, over byggerier, der skal føres et skærpet tilsyn med. Listen tæller også det nye universitetshospital i Aarhus, Gødstrup-byggeriet ved Herning og det nye psykiatrisygehus i Slagelse, oplyser Sundhedsministeriet til avisen.

Skiftende regeringer har gjort det helt klart, at der ikke kommer flere penge til byggerierne, og det kan komme til at gå ud over patienterne i sidste ende, fordi de økonomiske problemer ofte får regionerne til at vælge at skære ned på projekterne for at holde budgetterne.

”Man har taget seler og livrem på for at sikre, at man ikke kommer til at stå med 16 byggeskandaler. Spørgsmålet er så, om man vil få meget ringere projekter end oprindeligt planlagt. Altså om det skal være en porsche-standard eller en god solid Skoda-standard,” siger professor i sundhedsøkonomi Kjeld Møller Pedersen.

400 mio kr barberet af overprisen for supersygehus

Totalrådgiver får ekstra tid til at forklare budgetoverskridelse ved Nyt OUH

Region Syd kræver svar på massiv budgetoverskridelse ved Nyt OUH

Forsiden lige nu

Ny lov skal lette amerikanernes adgang til høreapparater

En ny lov skal gøre det lettere for amerikanske borgere at få høreapparater via autoriserede audiologer i USA. Det mener to amerikanske senatorer, der netop har fremlagt lovforslaget, som kan give vand på møllen hos William Demants forretning i USA.

ALK-rivals bundlinje nærmer sig nul

Stallergenes Greer er ved at få rettet op på den negative udvikling, som virksomheden blev sendt ud i efter et produktionsstop i Frankrig i 2015 og 2016, og dermed er rivaliseringen med ALK i gang igen, men den kan blive udfordret af endnu et produktionsstop.

Novo Nordisks nye formand er valgt

Under Novo Nordisks generalforsamling har man sagt god for den nye bestyrelsesformand, Helge Lund, som skal afløse Göran Ando, der har siddet i bestyrelsen siden 2005

Næste uge kan byde på godt nyt for Tresiba i USA

Ifølge Handelsbanken kan Novo Nordisk i næste uge sikre sig yderligere fremdrift for Tresiba i USA, når den amerikanske lægemiddelstyrelse skal træffe en afgørelse om at opdatere indlægssedlen for midlet.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier