MedWatch

Peter Gøtzsche efter hård anklage: Det er bagvaskelse

Professor og direktør for Nordisk Cochrane Center, Peter Gøtzsche, går til modangreb på Sundhedspolitisk Tidsskrift efter stærkt kritiske artikler skrevet af chefredaktør Kristian Lund. Peter Gøtzsche afviser at have brugt skattekroner til private forretning, fremgår det af artikel.

Peter Gøtzsche, professor, dr. med., Det Nordiske Cochrane Center

Der er ikke noget at komme efter. Alt er foregået efter reglerne.

Sådan lyder forklaringen fra professor og direktør for Nordisk Cochrane Center, Peter Gøtzsche.

Det sker efter kritiske artikler skrevet af chefredaktør på Sundhedspolitisk Tidsskrift, Kristian Lund.

Sundhedspolitisk Tidsskrift skriver, at ”Peter Gøtzsche har fået finansieret en lukrativ privat forretning med bogudgivelser m.m. ved hjælp af penge hentet i skatteydernes lommer.”

Men det afviser Peter Gøtzsche, der er en af dansk forsknings mest internationalt kendte og citerede personer.

Peter Gøtzsche: Det er injurierende

I stedet går Peter Gøtzsche til modangreb på Sundhedspolitisk Tidsskrift, der bygger sine artikler på aktindsigt.

”Jeg kan konstatere, at de (artiklerne, red.) ifølge straffelovens §267 er injurierende og udtryk for bagvaskelse. De er behæftede med så mange usandheder, spekulationer og fordrejninger, at det ikke giver nogen mening at kommentere konkret. De er stort set ikke kildebaserede. På den baggrund ønsker jeg ikke at medvirke med konkrete kommentarer,” skriver Peter Gøtzsche i en mail til Sundhedspolitisk Tidsskrift.

Gøtzsche ønsker ikke at blive konkret over for tidsskriftet i forhold til de økonomiske beskyldninger, som konkret går på, at Peter Gøtzsche ifølge Sundhedspolitisk Tidsskrift ”i årevis har anvendt skatteydernes penge på at promovere salget af de bøger, han har skrevet som privatperson. Alle indtægter er gået til ham selv og har samlet set indbragt ham forfatterhonorarer på skønsmæssigt mindst en halv mio. kr., men mere sandsynligt over en mio. kr.”

Ifølge Sundhedspolitisk Tidsskrift har Peter Gøtzsche som direktør for det statsfinansierede forskningssamarbejde Det Nordiske Cochrane Center ladet Rigshospitalet, som administrerer finanslovsbevillingerne til Cochrane, betale en række udgifter, Gøtzsche har haft i forbindelse med sine seneste bøgers tilblivelse.

MedWatch forsøger at få en uddybende kommentar fra Peter Gøtzsche.

Debat: Lægemidler sælges på kant med loven

Gøtzsche får medhold i klage over kendt psykiater

Gøtzsche anmelder psykiater til nævn

Forsiden lige nu

Ny lov skal lette amerikanernes adgang til høreapparater

En ny lov skal gøre det lettere for amerikanske borgere at få høreapparater via autoriserede audiologer i USA. Det mener to amerikanske senatorer, der netop har fremlagt lovforslaget, som kan give vand på møllen hos William Demants forretning i USA.

ALK-rivals bundlinje nærmer sig nul

Stallergenes Greer er ved at få rettet op på den negative udvikling, som virksomheden blev sendt ud i efter et produktionsstop i Frankrig i 2015 og 2016, og dermed er rivaliseringen med ALK i gang igen, men den kan blive udfordret af endnu et produktionsstop.

Novo Nordisks nye formand er valgt

Under Novo Nordisks generalforsamling har man sagt god for den nye bestyrelsesformand, Helge Lund, som skal afløse Göran Ando, der har siddet i bestyrelsen siden 2005

Næste uge kan byde på godt nyt for Tresiba i USA

Ifølge Handelsbanken kan Novo Nordisk i næste uge sikre sig yderligere fremdrift for Tresiba i USA, når den amerikanske lægemiddelstyrelse skal træffe en afgørelse om at opdatere indlægssedlen for midlet.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier