MedWatch

Otte forskere får advarsler og påtaler på Riget

Ifølge ny redegørelse har afsløringerne af misbrug med forskningsmidler på Rigshospitalet indtil videre ført til otte afsluttede personalesager.

Foto: PR

Otte skriftlige advarsler eller skriftlige påtaler er resultatet af ny redegørelse fra Region Hovedstaden om misbrug af forskningsmidler til bl.a. private formål. Det skriver Jyllands-Posten.

De otte afsluttede personalesager på Rigshospitalet omtales i redegørelsen, som er på dagsordenen på et møde i regionens forretningsudvalg i næste uge. I to af sagerne er der bl.a. givet påtaler, fordi forskerne havde oprettet konti uden for Rigshospitaler, hvor der var blevet tilført penge.

To personalesager er stadig i gang, mens fem overlæger desuden tidligere er blevet politianmeldt. Region Hovedstaden har tidligere oplyst til Jyllands-Posten, at der ville blive tale om fem personalesager mod de nu altså i alt 10.

Af de fem politisager er en overlæge blevet dømt for bedrageri og underslæb for 2,8 mio. kr., mens en anden overlæge er sluppet for videre tiltale.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier