MedWatch

Politiet dropper sigtelse mod læge fra Riget

En læge fra Rigshospitalet er nu ikke længere mistænkt for at misbruge forskningsmidler.

Foto: Mik Eskestad

Københavns Politi har droppet sigtelsen mod en læge fra Rigshospitalet, som var en af fire læger sigtet for misbrug af forskningsmidler, oplyser advokaturchef for økonomisk kriminalitet i Københavns Politi Henrik Helmer Steen til Ritzau.

Det er uvist, hvem af lægerne der nu ikke længere har en sigtelse hængende over hovedet, og hvad den omfattede. På nuværende tidspunkt er tre læger derfor sigtet for at misbruge forskningsmidler.

Derudover er en læge tiltalt for gennem seks år at leve i sus og dus med udlandsrejser, dyre restaurantbesøg og indkøb af luksusvarer for i alt 2,7 millioner forskningskroner.

Pengene skulle bruges til forskning, men gik altså i stedet til at finansiere lægens voldsomme luksusforbrug, mener Københavns Politi, der nu har tiltalt lægen for bedrageri.

Politi: Forskningsmidler brugt på rejser, mad og luksus

Sigtelserne mod de i alt fem læger blev i sin tid rejst på baggrund af anmeldelser fra Rigshospitalet.

Fem læger sigtes for svindel med forskningsmidler for 6,5 mio. kr.

Hospitalet valgte at gå til politiet efter en artikelserie i Jyllands-Posten, der i 2013 afslørede, at flere læger tilsyneladende har misbrugt forskningsmidler til privat forbrug.

Ifølge anklageskriftet mod den tiltalte læge oprettede han i 2006 en konto i Danske Bank og overbeviste et medicinalfirma om, at kontoen tilhørte Rigshospitalet.

Frem til 2013 satte firmaet i alt seks millioner kroner, der var beregnet til et forskningsprojekt, ind på kontoen, mener anklagemyndigheden.

Derefter gik lægen ifølge anklageskriftet ellers i gang med at bruge løs af pengene og kastede sig ud i indkøb af dyre mærkevarer som Louis Vuitton, diverse Apple-produkter og udlandsrejser.

I alt har han nået at bruge to af de seks millioner til privat luksusforbrug, lyder anklagen.

Desuden er han tiltalt for databedrageri ved at være gået ind i Rigshospitalets regnskabssystem og godkendt, at der blev betalt private udgifter for ham for 522.933 kroner.

Den tiltalte læge nægter sig skyldig.

 Rigshospitalet undlod at undersøge omfang af snyd

 Direktion på Gentofte Sygehus fik betalt flyrejser uden dokumentation

 Overlæge tiltales for svindel for 2,8 mio. kr.

 Hospitalsdirektør ignorerede revisor-advarsel om hul i kontrollen

 Læger betaler tilbage for brugen af midler til private formål

 Regionsdirektør modsiges af tidligere ansat om kendskab til brud på regler

 Ny afsløring: Riget ville ikke følge regler

 Jyllands-Posten vinder Cavlingprisen 

Mere fra MedWatch

Biontech-direktører: Derfor måtte Afrika vente på coronavacciner

Tyske Biontech vil bruge de mange corona-milliarder på at hjælpe lande i Afrika med at komme både coronavirus, malaria og turberkulose til livs, men alligevel stod kontinentet langt nede i køen, da de første coronavacciner skulle distribueres. MedWatch har spurgt hvorfor.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier