MedWatch

Tocifret millionbevilling til hjerneforskning

Klinisk professor Leif Østergaard fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital er del af et forskerprojekt, der har modtaget en bevilling på 12,7 mio. kr. fra et EU-projekt.

Foto: Colourbox

Et nyt forskningsprojekt skal forsøge at komme tættere på en en måde, hvor man kan få bremset den stigende udvikling af CNS-sygdomme, herunder Alzheimers, Lewy Body demens og Parkinsons sygdom. Leif Østergaard, klinisk professor vedInstitut for Klinisk Medicin - Center for Funktionelt Integrativ Neurovidenskab på Aarhus Universitet og hans forskningshold, har modtaget en bevilling på 12,7 mio. kr.

Pengene skal bruges til at udvikle metoder, som gør det muligt tidligt at opspore mennesker, der senere i livet har stor risiko for at udvikle ovennævnte hjernesygdomme.

”Vi håber med projektet at vise, at skanningsmetoder udviklet af forskere ved CFIN (Center for Funktionelt Integrativ Neurovidenskab) og MINDLab kan opspore sygdommene i hjernen meget tidligt. Skanningsmetoderne anvender vi sammen med blandt andet genmarkører, og gennem den teknik håber vi på, at vores viden om sygdommene bliver større,” udtaler Leif Østergaard i en meddelelse fra Aarhus Universitet.

De 12,7 mio. kr. kommer fra EU-forskningsprogram, EU Joint Programme – Neurodegenerative Disease Research (JPND).

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier