MedWatch

Biotekselskaber satser på hjernesygdomme

I flere år har kræftområdet været det, der blev fokuseret på, når nye biotekvirksomheder startede op i USA – men sådan er det ikke længere. Hjernesygdomme er nu området, som de nystartede selskaber satser på.

Kræftbehandlingen er ikke længere det vigtigste sygdomsområde for opstartsvirksomheder inden for biotekområdet i USA. Det skriver FierceBiotech med henvisning til Silicon Valley Banks årlige undersøgelse af handelsaktiviteten på sundhedsområdet.

Banken har gennemgået tallene og detaljerne fra alle amerikanske bioteklanceringer og opkøb og fusioner i sektoren fra de seneste 8 år. Den overordnede konklusion er, at de selskaber, som bliver finansieret gennem såkaldte serie A-runder, ikke længere fokuserer på det samme sygdomsområde som tidligere.

Tidligere har kræftområdet været det suverænt mest populære for biotekselskaberne, men i 2012 var det end ikke i top 5 – i stedet har området for sygdomme i centralnervesystemet (CNS) overtaget førstepladsen.

Antallet af biotekvirksomheder, som indsamlede mere end 2 mio. dollar i en indledende finansieringsrunde, er faldet fra 93 i 2007 til blot 47 i 2012. 9 af disse fokuserede på CNS-området, 8 fokuserede på platformudvikling, 4 på oftalmologi, 4 på infektionssygdomme og 4 på stofskiftesygdomme.

Stadig vigtigt

Kræftområdet var ellers det vigtigste fra 2008 til 2011, og ser man på tallene over en længere periode er det da også godt med.

”Opstarten af nye virksomheder siden 2009 viser, at CNS/smerte-virksomheder fører med 37 selskaber, så kommer onkologi (kræftbehandling, red.) (35), platformudvikling (31), diagnostik (20) og stofskiftesygdomme (11),” skriver banken ifølge FierceBiotech i en pressemeddelelse.

Men kræftområdet er måske ikke faldet så meget efter, som det umiddelbart ser ud til. Ifølge hjemmesiden er det nemlig ikke usandsynligt, at mange af selskaberne, som fokuserer på platformudvikling i sidste ende kommer til at arbejde indenfor kræftområdet.

Kræft er også stadig det vigtigste område, når man kigger på aktiviteten indenfor opkøb og fusioner, hvor CNS dog også står stærkt.

Læs hele historien fra FierceBiotech her, eller find hele rapporten fra Silicon Valley Bank her.

Mere fra MedWatch

Sanofi vil kun købe Horizon kontant

Både Amgen, Johnson & Johnson og Sanofi bejler til et opkøb af amerikanske Horizon Therapeutics, der markedsfører øjenmidlet Tepezza, som er udviklet af Genmab.

MT Højgaard skal bygge for Novo Nordisk i Bagsværd

Byggekoncernen MT Højgaard får del i en milliardaftale med Novo Nordisk, der har planer om at udvide produktionsfaciliteterne i Bagsværd for milliarder. Højgaards del af byggesummen løber op i ca. 600 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier