MedWatch

Matas' prestigesatsning ringere end ventet

Driftsudviklingen i Matas' nye konceptbutikker er kommet ringere end ventet fra start, erkender selskabets topchef, og det medfører større omkostninger end ventet.

Matas-kæden opkøb af ni Esthetique-butikker pr. 1. maj med henblik på omdannelse til kædens nye konceptbutikker, Stylebox, har haft et ringere forløb end ventet.

Det erkender kædens administrerende direktør, Terje List, i en kommentar til kvartalsregnskabet, der blev offentliggjort onsdag morgen.

"Før de resterende Esthethique-butikker konverteres om til Stylebox-butikker eller finder anden anvendelse, så fortsætter de i driften som Esthetique-butikker. De bliver jo ikke lukket ned. Og det er den driftsudvikling, der er en lille smule dårligere, end vi havde håbet på. De var i en udviklingstrend, der var dårligere, end det vi havde forudset, da vi overtog dem," erkender Terje List.

I regnskabet giver skuffelsen sig udslag i, at Matas nu venter, at driftsomkostningerne i forbindelse med etablering af Stylebox bliver på 7-10 mio. kr. og ikke på 3-7 mio. kr., som var forventningen, da kæden offentliggjorde sig børsprosopekt.

Usikker

To af de ni Esthetique-butikker er allerede omdannet til Stylebox og en blevet til en Matas-butik. Af de øvrige seks Esthetique er der planer om konvertering af yderligere to i løbet af efteråret, skriver Matas i regnskabsmeddelelsen. Konverteringstidspunkterne for de resterende fire butikker er mere usikker.

"De vil blive omdannet, men ikke nødvendigvis i regnskabsåret. Der vil ikke være Esthetique-butikker "going forward". Det er et projekt, og jeg vil ikke afvise, at det vil være afsluttet i det her regnskabsår," siger Terje List.

Matas har netop afsluttet sig første kvartal i sit skæve 2013/14-regnskabsår. Til gengæld lover Terje List, at Matas holder ekstraudgiften til konverteringen inden for de senest udmeldte 7-10 mio. kr.

"Ja, nu regner vi bestemt med, at vi kan holde os inden for det," fastslår han.

 Svag vækst i første Matas-kvartal

 Nordea varm på Matas-aktien

 Matas står over for spændende startfase 

Mere fra MedWatch

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier