MedWatch

DTU: Bør være forsigtig med at skræmme forbrugerne

Med udgangspunkt i et amerikansk studie advarer Kræftens Bekæmpelse om, at omega 3-fedtsyren, der bl.a. indtages gennem fiskeolie, kan føre til prostatakræft. DTU-professor advarer derimod mod at skræmme forbrugerne - især når der er rejst kritik af det amerikanske studie.

Foto: Søren Faurby / Stock

Under overskriften "Omega-3 kan øge risikoen for prostatakræft" omtaler Kræftens Bekæmpelse på dets hjemmeside, at en ny, stor undersøgelse viser, at der er en sammenhæng mellem et højt indhold af omega-3-fedtsyrer i blodet og en forøget risiko for prostatakræft.

Undersøgelsen er foretaget af Fred Hutchinson Cancer Research Center i USA, men ifølge professor Charlotte Jacobsen fra DTU Fødevareinstituttet bør man være mere varsom med at skræmme forbrugerne væk på denne måde.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier