MedWatch

Stort fald i offentlige patienter til privathospitaler

Privathospitaler har på to år oplevet et fald på næsten 20 pct. i de patienter, der sendes fra det offentlige til det private.

Foto: Torben Stroyer/ Jyllands-Posten

Færre offentlige patienter bliver sendt til privathospitaler for at få behandling. På bare to år er antallet af patienter, der sendes fra det offentlige til det private, faldet med næsten 20 pct.

Det skriver dagbladet Børsen på baggrund af endnu ikke offentliggjorte tal fra Sundhedsministeriet.

Antallet af de offentlige patienter på privathospitalerne toppede i 2010 med næsten 134.000 patienter. Det tal faldt i 2011 til 114.000 og fortsatte med at dratte til 108.000 i 2012.

I dag sidder privathospitalerne i Danmark på en samlet markedsandel på 1,25 pct., mens de for eksempel i Sverige har kapret 12 pct. af kagen. Den faldende tendens vækker bekymring hos tænketanken Cepos, der frygter konsekvenser for dansk eksport af sundhedsydelser.

"Hvis man skal have et væksteventyr på velfærdsområdet, herunder sundhedsområdet, så har man brug for, at det offentlige ikke sidder på hele markedet. Man har brug for, at de private kan vokse sig store, så de er attraktive over for udlandet," siger Mia Amalie Holstein, chefkonsulent i Cepos, til avisen.

 Privathospitaler skal kunne drive lægepraksis i tyndt befolkede områder

 Falck klar til russisk privathospitals-eventyr

 Privathospitals bryst-app forarger 

Mere fra MedWatch

Eli Lilly får forlomme til fedmehåb hos FDA

Med en fast track status får medicinalselskabet Eli Lilly sænket behandlingstiden for sin registreringsansøgning hos FDA af lægemiddelhåbet Tirzepatid til omtrent seks måneder fra de normale ca. 10 måneder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier