Myndigheder advarer mod potentielt dødeligt stof i slankeprodukt

Alvorlige forgiftninger og muligvis dødsfald i udlandet efter indtagelse af slankemidler.

De danske myndigheder må endnu engang i offensiven med en advarsel til de danske forbrugere om farlige slankeprodukter, der typisk købes via udenlandske webshops.

Denne gang gælder det produkter med stoffet 2,4-dinitrophenol, også kaldet DNP, der typisk bruges i forbindelse med, at vi vil smide nogle kilo.

”Det aktive stof dinitrophenol bliver brugt til slankeformål, og stoffet har givet anledning til alvorlige forgiftninger i udlandet og muligvis dødsfald,” advarer Sundhedsstyrelsen og Fødevarestyrelsen i en meddelelse.

Heri kommer de med denne forklaring om stoffet:

”Dinitrophenol påvirker metabolismen i kroppen, så forbrænding og energiproduktion ændres betydeligt. Det betyder, at energi bliver til varme i kroppen, i stedet for at blive omsat og lagret i cellerne. Kroppens temperatur øges, og man kan risikere at få en dødelig overophedning.”

Styrelserne tilføjer, at det er forskelligt, hvordan stoffet påvirker den enkelte person.

”Derfor er det svært at forudsige, hvordan man reagerer på midlet, og hvilken dosis der er passende for den enkelte person. Man kan risikere alvorlige forgiftninger ved bare små mængder af stoffet.”

Udenlandske myndigheder har herudover oplyst styrelserne om, at ”der kan findes produkter indeholdende dinitrophenol, selvom det ikke direkte står på pakken. ”

Styrelse advarer mod farligt kosttilskud på hjemmesider 

Storstilet aktion mod privatimport af ulovlig medicin

Fødevarestyrelsen: Farlige slankeprodukter på ebay.dk 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også