MedWatch

Cancerspredende protein kan hjælpe mod Alzheimers

Et protein, der har været mistænkt for at sprede cancer i kroppen, har vist sig at være til gavn for helbredelsen, viser nyt dansk studie.

Foto: Colourbox

Somme tider kan skurken vise sig at være helten, og det kan være tilfældet i et nyt studie fra Københavns Universitet. Her har det nemlig vist sig, at et protein, der bliver betragtet som årsag til at kræft kan sprede sig, kan have gavnlig effekt på sygdomme, der nedbryder hjernen som eksempelvis Alzheimers.

Det er proteinet S100A4, som forskerne håber på at kunne bruge til at udvikle nye behandlingsmetoder, skriver Ingeniøren.

"Dette protein findes ikke i raske hjerner, men findes kun, når der er skader eller sygdom. Da vi fjernede proteinet i mus, fandt vi, at deres hjerner var mindre beskyttede og ikke i stand til at modstå skader. Vi fandt også ud af, at S100A4 virker ved at aktivere signalveje inde i neuronerne," fortæller post.doc. på Proteinlaboratoriet på Københavns Universitet Oksana Dmytriyeva i en meddelelse om opdagelsen.

Hun fortæller videre, at forskerne bag studiet er overraskede over at opdage proteinets rolle, da man var af den opfattelse, at det var et rent cancerprotein.

Den nye opdagelse er blevet beskrevet i en artikel i det anerkendte videnskabelige tidsskrift Nature Communications.

Stemmen kan afsløre demens

Briter skal styrke dansk universitets kliniske forskning

Kortlægning af DNA skal hjælpe Alzheimers forskning

Rosmarinmedicin kan afhjælpe Alzheimers

Prøv MedWatch gratis og uforpligtende i 40 dage, og modtag samtidig vores gratis nyhedsbrev to gange dagligt.    

Mere fra MedWatch

Sanofi vil kun købe Horizon kontant

Både Amgen, Johnson & Johnson og Sanofi bejler til et opkøb af amerikanske Horizon Therapeutics, der markedsfører øjenmidlet Tepezza, som er udviklet af Genmab.

MT Højgaard skal bygge for Novo Nordisk i Bagsværd

Byggekoncernen MT Højgaard får del i en milliardaftale med Novo Nordisk, der har planer om at udvide produktionsfaciliteterne i Bagsværd for milliarder. Højgaards del af byggesummen løber op i ca. 600 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier