MedWatch

Sundhedsstyrelsen fyrer og forhøjer

Et forfejlet it-projekt fører nu med sikkerhed til en ny fyringsrunde i Sundhedsstyrelsen. Samtidig regulerer styrelsen gebyrerne.

Massive udgifter til et omfattende og forfejlet IT-projekt koster nu med sikkerhed stillinger og gebyrreguleringer i Sundhedsstyrelsen.

Der er tale om udgifter, som den gamle Lægemiddelstyrelsen slæber med sig fra det omfattende Dahlia-projekt, der fra 2008 til 2010 ændrede hele it-systemet for den daværende Lægemiddelstyrelse, deraf navnet: Digitalisering Af Hele Lægemiddelstyrelsens Interne Arbejdsgange. Prisen var 240 mio. kr.

Det har tidligere været fremme, at en fyringsrunde kunne være konsekvensen af IT-miseren, og ifølge Dagens Pharma er der nu sat tal på omfanget af stillinger, der skal reduceres.

Effektivisering og reguleringer

Der skal således siges farvel til 20-25 ansatte i Sundhedsstyrelsen inden jul og ”effektiviseringer og reguleringer” af både den almindelige drift og ikke mindst gebyrerne i Sundhedsstyrelsen skal også foretages, oplyser styrelsen til Dagens Pharma.

Det er udelukkende Sundhedsstyrelsens fire gebyrfinansierede enheder, der er omfattet af den store spareplan, og her de ansatte i første omgang få tilbudt frivillig fratrædelse, hvorefter man i november vil have overblik over det præcise antal fyringer.

Fyringsrunden er den anden på under et år i styrelsen.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier