Sundhedsstyrelsen fyrer og forhøjer

Et forfejlet it-projekt fører nu med sikkerhed til en ny fyringsrunde i Sundhedsstyrelsen. Samtidig regulerer styrelsen gebyrerne.

Massive udgifter til et omfattende og forfejlet IT-projekt koster nu med sikkerhed stillinger og gebyrreguleringer i Sundhedsstyrelsen.

Der er tale om udgifter, som den gamle Lægemiddelstyrelsen slæber med sig fra det omfattende Dahlia-projekt, der fra 2008 til 2010 ændrede hele it-systemet for den daværende Lægemiddelstyrelse, deraf navnet: Digitalisering Af Hele Lægemiddelstyrelsens Interne Arbejdsgange. Prisen var 240 mio. kr.

Det har tidligere været fremme, at en fyringsrunde kunne være konsekvensen af IT-miseren, og ifølge Dagens Pharma er der nu sat tal på omfanget af stillinger, der skal reduceres.

Effektivisering og reguleringer

Der skal således siges farvel til 20-25 ansatte i Sundhedsstyrelsen inden jul og ”effektiviseringer og reguleringer” af både den almindelige drift og ikke mindst gebyrerne i Sundhedsstyrelsen skal også foretages, oplyser styrelsen til Dagens Pharma.

Det er udelukkende Sundhedsstyrelsens fire gebyrfinansierede enheder, der er omfattet af den store spareplan, og her de ansatte i første omgang få tilbudt frivillig fratrædelse, hvorefter man i november vil have overblik over det præcise antal fyringer.

Fyringsrunden er den anden på under et år i styrelsen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også