MedWatch

Serum Institut dropper fyringsrunde

Statens Serum Institut (SSI) skal alligevel ikke fyre ansatte som led i sparerunde. Pengene kan i stedet findes gennem bl.a. frivillige fratrædelser og huslejebesparelser.

For nylig kunne MedWatch fortælle, at de ansatte på Statens Serum Institut stod foran en ny fyringsrunde.

Årsagen var, at Region Hovedstaden fremover selv vil håndtere de diagnostiske analyser, som SSI ellers har stået for - en beslutning, der koster SSI en nedgang i instituttets indtægter på ca. 100 mio. kr. om året.

Fyringer på vej på Statens Serum Institut 

Men ifølge Fredag Formiddag bliver der alligevel ikke tale om egentlige fyringer i denne omgang.

Det skyldes bl.a., at omfanget af de opgaver, som SSI står til at miste løsningen af, er blevet mindre end først antaget. Desuden er det lykkedes at finde besparelser gennem frivillige fratrædelsesordninger samt på andre områder som f.eks. husleje, skriver Fredag Formiddag.

Sidste år var det Region Sjælland, der tilbagetog opgaver fra SSI, hvilket medførte 32 fyringssedler på instuttet.

Baggrunden for, at regionerne tilbagetager opgaver, skyldes, at de kan foretage analyserne billigere selv, fordi 20 procent af instituttets pris for analyserne går til forskning.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier