MedWatch

Fyringer på vej på Statens Serum Institut

Region Hovedstaden trækker de fleste af sine diagnostiske analyser til almen praksis hjem, og det betyder et betragteligt milliontab i indtægter for Statens Serum Institut. Fyringer på vej i efteråret.

Statens Serum Institut står på ny foran at skulle fyre adskillige ansatte. Og på ny er årsagen ifølge Dagens Pharma, at en af regionerne hjemtager sine diagnostiske analyser.

Denne gang er det Region Hovedstaden, der fremover selv vil håndtere de diagnostiske analyser, og det koster en nedgang i indtægt på ca. 100 mio. kr. om året.

"Desværre hjemtager Region Hovedstaden de fleste af sine analyser, og dermed må vi tilpasse antallet af ansatte. Jeg kan ikke sige, hvor mange, men inden for en uge til 14 dage vil vi have overblikket," siger Nils Strandberg Pedersen til Dagens Pharma.

Sidste år var det Region Sjælland, der trak stikket, og det medførte 32 fyringssedler på instuttet. Regionerne kan simpelthen foretage analyserne billigere selv, fordi 20 pct. af instituttets pris for analyserne går til forskning.

 Venstre vil sælge Statens Serum Institut 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier