MedWatch

Forfejlet IT-projekt kan føre til ny fyringsrunde

Sundhedsstyrelsen må som følge af et hullet og fordyret IT-projekt måske ud i en ny fyringsrunde. Og/eller højere medlemsbidrag fra branchen. Lif stejler.

Et underskud på mellem 20 og 50 mio. kroner, der især stammer fra it-projektet Dahlia fra den tidligere Lægemiddelstyrelse, kan ende med flere fyresedler i Sundhedsstyrelsen eller højere brugerbetaling for industrien for at få godkendt ny medicin. Eller begge dele.

Det skriver Dagens Medicin.

Problemerne kommer kun et halvt år, efter at styrelsen måtte afskedige 41 ansatte.

Vagn Nielsen, direktør i Sundhedsstyrelsen, siger til Dagens Medicin, at man forventer at have en plan klar om få uger.

Klods om benet

Den store klods om benet er udgifter, som den gamle Lægemiddelstyrelsen slæber med sig fra det omfattende Dahlia-projekt, der fra 2008 til 2010 ændrede hele it-systemet for den daværende Lægemiddelstyrelse, deraf navnet: Digitalisering Af Hele Lægemiddelstyrelsens Interne Arbejdsgange. Prisen var 240 mio. kr.

Styrelsen skal ikke forvente, at Lægemiddelindustriforeningen uden videre vil acceptere stigende gebyrer for medicingodkendelse.

"Vi betaler for en service, når vi skal have godkendt vores medicin, og vi skal ikke betale højere gebyrer, hvis et forfejlet it-projekt volder Sundhedsstyrelsen problemer. Det er i udgangspunktet ikke vores problem, og vi skal ikke bøde for de fejl," siger direktør Ida Sofie Jensen til Dagens Medicin, og fortsætter:

"Hvis Sundhedsstyrelsens sagsbehandlingstider øges og kvaliteten nedsættes, kan det i sidste ende betyde, at lægemiddelindustrien er nødsaget til at gå uden om Danmark, når det gælder godkendelse af nye lægemidler og ændringer og variationer af eksisterende."

 41 ansatte afskediget i Sundhedsstyrelsen

 IRF beskæres alligevel

 Lederposterne er fordelt i Sundhedsstyrelsen 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier