MedWatch

Apotekernes monopol ser ud til at bestå

Den heftige debat omkring liberaliseringen af apotekerne ser ikke ud til at få vidtrækkende konsekvenser for apotekernes monopol, skriver dagbladet Børsen.

Foto: Colourbox

Danskerne skal fortsat afhente deres receptpligtige medicin på apotekerne. Monopolet ser nemlig ud til at bestå.

Før valget i 2011 blev en arbejdsgruppe nedsat for at undersøge mulighederne for en liberalisering af apotekerbranchen. Efter valget blev gruppens fokus ændret fra liberalisering til modernisering.

Det fokusskifte ser nu ud til at have forplantet sig. I hvert fald vil man ifølge Børsens oplysninger fra politisk side kun lægge op til små ændringer for apotekerne.

Ikke overbevist

"Jeg føler mig ikke overbevist om, at vi opnår noget som helst godt for borgerne ved at brede udlevering af medicin ud til andre aktører end dem, vi har i dag," siger De Radikales sundhedsordfører Camilla Hersom til avisen.

Dermed ser det ikke ud til, at kæder så som Matas får mulighed for at etablere salg af receptpligtig medicin. Venstre vil dog fortsat presse på, og selv om man støtter op om en modernisering, forbeholder partiet sig ifølge sundhedsordfører Sophie Løhde sig retten til at gå skridtet videre efter et evt. regeringsskifte.

 Priserne på apoteker-medicin falder

 Sundhedsøkonom: Tiden nok løbet fra apotek

 Ny aktør vil eje apoteker

 Apotekerformand peger på Sverige som grumt eksempel 

Mere fra MedWatch

Genmab-partner trækker sig fra samarbejde

Abbvie ønsker ikke længere at udvikle en fælles kræftkandidat med Genmab, men biotekselskabet skal stadig betale royalites af et eventuelt fremtidigt salg ved kommercialisering.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier