Priserne på apoteker-medicin falder

Priserne på medicin i primærsektoren faldt i løbet af årets første seks måneder, viser ny opgørelse.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Priserne på medicin solgt på apotekerne faldt med 7 pct. i løbet af første halvdel af 2012 sammenlignet med samme periode i 2011. Det viser tal fra Danmarks Serum Institut ifølge Danmarks Apotekerforening.

Samlet set er priserne på medicin solgt på apoteket faldet 42 pct. siden 2000, oplyser apotekerforeningen.

Apotekerforeningen fremhæver, at prisfaldet står i kontrast til prisen på håndkøbslægemidler, som ifølge foreningen er steget med 23 pct. siden 2000. Opgørelsen fortæller dog ikke noget om, hvordan prisstigningen er fordelt på henholdvis dagligvarebutikker og kiosker med mulighed for salg af håndkøbsmedicin og apotekerne.

Udmeldingen fra apotekerforeningen kommer, mens et moderniseringsudvalg på Christiansborg er i gang med at se på en mulig liberalisering af apotekerloven.

Milliardbesparelser

På den ene side i kampen står blandt andet Matas og en række andre grupperinger, der ønsker, at det skal være muligt for andre end apotekere at drive apoteker og sælge receptpligtig medicin. På den anden siden står apotekerne og apotekerforeningen, som ønsker at bevare grundessensen i det nuværende system.

Læs også: Ny aktør vil eje apoteker 

I sidste uge meldte apotekerne ud, at de hvert år sikrede danskerne en medicinbesparelse på sammenlagt 2,1 mia. kr. fordi de er forpligtede til at udlevere den billigste udgave af medicin, og fordi priserne fastsættes hver 14. dag.

Men det kan Matas og andre butikker med hjælp fra en farmaceut også gøre, påpeger formand for Praktiserende Lægers Organisation, Henrik Dibbern og Sundhedsøkonom Jes Søgaard fra Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning (KORA).

Den historie kan du læse mere om her:

 Medicinudleverings-system giver milliardbesparelse

og her:

 Sundhedsøkonom: Tiden nok løbet fra apotek.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også