S vil forhindre vennetjenester hos apotekerne

En ny lov skal forhindre vennetjenester i tildelingen af apotekerbevilinger, som blandt andet Lars Løkke Rasmussen blev beskyldt for som sundhedsminister.
af KRESTEN MORTEN MUNKSGAARD

Det skal være slut med at sundhedsministre egenrådigt bestemmer, hvem der skal have landets apotekerbevilinger.

Det mener Socialdemokraterne som i et nyt lovforslag vil have Sundhedsstyrelsen til at træffe den beslutning, skriver BT.

"Lovforslaget indebærer overførelse af kompetence til godkendelse af apoteksbevillinger fra ministeren for sundhed og forebyggelse til Sundhedsstyrelsen. Som reglerne er i dag, er det sundhedsministeren, der har det endelige ord, når der skal gives en apotekerbevilling. Ved at flytte den kompetence til Sundhedsstyrelsen undgår man, at ministeren kan beskyldes for vennetjenester," siger Sophie Hæstorp Andersen, der er sundhedsordfører hos Socialdemokraterne til avisen.

Forslaget kommer, efter at tidligere stats- og sundhedsminister Lars Løkke blev beskyldt for at gøre en vennetjeneste, da han i 2006 valgte at se bort fra den daværende Lægemiddelstyrelses anbefaling af hvem der skulle have apotekerbevillingen i Lemvigh, og i stedet pegede på en anden kandidat.

Den kandidat var personligt anbefalet af Venstre-borgmesteren i Lemvigh Jørgen Nørby, der er Ellen Trane Nørbys far, og hun er kendt som en meget loyal støtte over for Lars Løkke allerede i 2006.

Sophie Hæstorp Andersen vil ikke selv beskylde den tidligere Sundhedsminister for at gjort nogen en vennetjeneste, men vil gerne undgå at lignenede beskyldninger kommer frem igen.

"Vi flytter beslutningskompetencen, for at ministre ikke fremover kan mistænkeliggøres for at begå vennetjenester."

Venstres sundhedsorfører Sophie Løhde bakker op om forslaget, men vil ikke udtale sig om den gamle sag med den begrundelse, at hun ikke sad i Folketinget i 2006.

 Kritik af apotekers håndkøbsudsalg i butikker

 Ny aktør vil eje apoteker

 Matas kommer med modsvar til annoncekampagne

 Apotekerformand peger på Sverige som grumt eksempel

 V-politiker: Skyd-sig-selv-i-foden-kampagne 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også