MedWatch

Region til kamp mod privathospitaler

Region Hovedstaden opruster på MR-scannere for at bremse den stigende patientstrøm til privathospitaler. Beslutningen møder kritik.

Foto: Colourbox

Kapaciteten af MR-scannere på Hillerød og Gentofte hospitaler vil nu blive sat i vejret, lyder et nyt initiativ fra Region Hovedstaden.

Beslutningen er taget i kølvandet på den markante stigning af antallet af patienter, som regionen har måttet henvise til privathospitaler som følge af behandlingsgarantien. En opgørelse viste for et par måneder siden, at antallet af offentligt henviste patienter til privathospitalerne var steget med næsten 20 pct. i Region Hovedstaden i de første syv måneder af året.

Regeringspartierne, især Socialdemokraterne og SF, har kritiseret privathospitalernes større trafik af patienter.

”De senere år har vi næsten ikke bestilt andet end at afsætte penge til indkøb af mere apparatur, herunder MR-skannere. Derfor har det undret os, at vi har måttet sende så mange patienter videre til privathospitalerne,” siger medlem af forretningsudvalget i Region Hovedstaden Laila Lindén (S), til Berlingske og fortsætter:

”Men nu viser det sig så, at vi ved at trimme organisationen kan udvide kapaciteten i det offentlige. Når det kan lade sig gøre, skal vi selvfølgelig bruge vores eget system, som vi allerede har betalt for.”

"Hul i hovedet"

Der er indgået aftale med Hillerød Hospital om yderligere 1.050 skanninger og med Gentofte Hospital om 1.200 ekstra.

Både Venstre og Dansk Erhverv kritiserer beslutningen, fordi privathospitalerne har vist sig i stand til at udføre skanninger og andre behandlinger til langt lavere priser end de offentlige sygehuse.

"Derfor er det hul i hovedet og giver ingen mening at opbygge den samme kapacitet i det offentlige," siger Dansk Erhvervs chef for offentligt-privat samarbejde, Jakob Scharff.

 Endnu et privathospital drejer nøglen om 

 Ny fusion mellem privathospitaler 

 Privathospital vil kæmpe for plads i udkantsområder

 Privathospitaler skal løse lægemangel i udkanten 

 Privathospitaler skal betale for egne fejl 

Mere fra MedWatch

Genmab-partner trækker sig fra samarbejde

Abbvie ønsker ikke længere at udvikle en fælles kræftkandidat med Genmab, men biotekselskabet skal stadig betale royalites af et eventuelt fremtidigt salg ved kommercialisering.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier