MedWatch

Privathospitaler skal løse lægemangel i udkanten

En af landets fem regioner lægger op til at lade privathospitaler overtage ikke bare driften af lægehuse og lægevagter, men også afdelinger på offentlige sygehuse. Privathospitalerne jubler over de nye muligheder.

Foto: Colourbox

Det vil være nemmere for en privat aktør at skaffe læger til at besætte de mange ledige stillinger i lægehuse og hospitaler i udkantsområder. Sådan lyder logikken fra Region Sjælland, der nu lægger op til at lade privathospitaler overtage kerneydelser i sundhedsvæsnet.

Det fremgår af en netop indgået budgetaftale i Region Sjælland, som et enigt regionsråd står bag, skriver Berlingske.

I begyndelsen af 2013 skal der indgås et strategisk samarbejde med et privathospital, som skal komme med oplæg til at sikre lægedækning "på ydertidspunkter og i yderområder", løse en række opgaver i almen praksis samt drive "enkelte afsnit eller afdelinger" på regionens sygehuse.

"Vi skal have behovet for læger dækket. Og så står vi med en sektor - de praktiserende læger - der skriger efter at få konkurrence. Med en privat aktør skulle det gerne blive muligt at få mere sundhed for pengene," siger næst-formand i Region Sjælland Jens Stenbæk (V).

Branchen jubler

I Brancheforeningen for Privathospitaler er man begejstret for initiativet.

"Det er glædeligt, at der åbnes for, at de private kan byde ind på flere områder. De vil også være en naturlig udvikling, når de private kan løse opgaverne hurtigt, billigt og med høj kvalitet," siger sekretariatschef iNaomi Pagh Abudi.

Regionernes formand, Bent Hansen (S), er forbeholden over for projektet og peger på, at man virkelig skal være sikker på, hvad man sætter i gang.

Privathospital parat

Tidligere har Nis Alstrup, privathospitalskæden Aleris-Hamlets direktør, over for MedWatch sagt, at han vil fjerne berøringsangsten for udlicitering og ser mulige regionale samarbejder inden for tre år.

”Inden for en overskuelig fremtid vil der være nogle regioner, der vil være parate til at prøve et samarbejde på en ny måde, hvor man lader det private komme ind med de kompetencer, man har. Der skal være klare krav til kvalitet, men man vil kunne opnå besparelser, som man har set i andre lande, ved at lade private aktører drive hospitaler. Det kan være i form af private wings eller hele sygehuse,” sagde han til MedWatch.

Læs hele artiklen her: Ny privathospitalschef vil drive offentlige sygehuse

 Privathospitalerne slår de offentlige på patienttilfredshed

 Privathospitaler håber at få opgaver som følge af diagnosegaranti

 Dansker får toppost i nordisk hospitalskoncern 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier