MedWatch

Mulig V-spidskandidat vil satse kraftigt på privathospitaler

Et folketingsmedlem fra Venstre står klar til at overtage Vibeke Storm Rasmussens plads som formand for regionsrådet i Region Hovedstaden. Blandt hans hovedbudskaber er bevaring af behandlingsgaranti og mere privatisering på sundhedsområdet.

Foto: Folketinget

Socialdemokratiets dominans over sundhedspolitikken i hovedstadsområdet skal brydes, mener den tidligere kulturborgmester i København og nuværende folketingsmedlem Martin Geertsen. Derfor erklærer han sig nu klar til blive Venstres spidskandidat i håbet om at kunne sætte sig på formandsstolen i regionsrådet, når den nuværende formand, Vibeke Storm Rasmussen (S), til efteråret 2013 ikke genopstiller.

Det skriver Berlingske. Den endelige beslutning om spidskandidaturet træffes d. 22. november.

Martin Geertsen mener, at Region Hovedstaden skal holde fast i den nuværende behandlingsgaranti, som giver adgang til behandling på privathospitaler, når ventetiden overstiger en måned.

Flere udbud og privatiseringer

Derudover vil han arbejde for at sende flere behandlinger i udbud hos private leverandører og undersøge, om man kan øge produktiviteten på offentlige sygehuse ved at invitere privathospitaler til at stå for driften af hele afdelinger.

Socialdemokraternes spidskandidat ventes at blive Sophie Hæstorp Andersen, der i dag er partiets sundhedsordfører, skriver avisen. Socialdemokratiet har traditionelt siddet tungt på de sundhedspolitiske poster i Københavns Kommune.

Besparelser, ikke overbetaling

Regering er på vej med en differentiering af behandlingsgarantien, så nogle patienter må vente to måneder, før de kan komme til på et privathospital. VK-regeringens behandlingsgaranti blev netop kritiseret for at føre til en kraftig overbetaling af privathospitalerne, og det er den model, Martin Geertsen vil beholde.

"Selv den socialdemokratiske formand for regionerne, Bent Hansen, har erkendt, at der har været penge at spare ved at udbyde »klumper« af behandlinger til de private hospitaler. Jeg har heller ikke set nogen beregninger fra regeringen, der beviser, at man sparer noget som helst ved at sætte behandlingsgarantien op til to måneder," siger Martin Geertsen til Berlingske og forsætter:

"Jeg tror simpelthen, at det handler om at give privathospitalerne én over nakken ved at gøre op med behandlingsgarantien. Men det er jo en systemtankegang frem for at sætte patienten i fokus. Lad os beholde garantien på én måned og bruge privathospitalerne til det, de er gode til."

 Budgetaftale 2013 for Region Hovedstaden på plads 

 Privathospitaler skal løse lægemangel i udkanten 

 Dansker får toppost i nordisk hospitalskoncern

 Region Hovedstaden forlænger med direktør 

 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 47

I denne uge kom der en endelig afklaring angående Kåre Schultz’ fremtid i det israelske medicinalselskab Teva, og så annoncerede Novo Nordisk også en udvidelse af faciliteterne i Bagsværd for 5,4 mia. kr. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier