MedWatch

Pharma Nord på rette kurs efter katastrofeår

Kosttilskudskoncernen Pharma Nord, der de seneste år har tabt flere hundrede millioner kroner på især valutaforretninger, kører igen med sorte tal på bundlinjen.

Foto: Ulrich Borch/JP

Danmarks store kosttilskudskoncern Pharma Nord er efter kæmpe underskud i 2010 og især 2008 igen på rette spor. Efter en række driftsmæssige tiltag, en minimering af valutarisici og et øget salg er kursen sat mod en reetablering af egenkapitalen.

Det fremgår af selskabets netop offentliggjorte regnskab for 2011.

Pharma Nord blev grundlagt i 1981, hvor de to nuværende ejere og direktører Eli Wallin og Sven Moesgaard etablerede import af et selen-produkt fra England.

Sorte tal

Selskabet fik i 2011 et resultat på 10,1 mio. kr. mod et underskud på hele 54,8 mio. kr. sidste år. Balancen udviser en negativ egenkapital på – 29,8 mio. kr.

Omsætningen udgjorde i 2011 396,2 mio. kr. mod 348,6 mio. kr. året før.

”Årets resultat er samlet set tilfredsstillende. Der er i årets løb foretaget en række driftsmæssige optimeringer og dette arbejde fortsættes i indeværende regnskabsår. Effekten heraf er bekræftet i 1. kvartal 2012,” skriver ledelsen i beretningen.

Om forventningen hedder det videre, at ”ifølge de udarbejdede budgetter for 2012 vil driften være overskudsgivende, og selskabet vil fortsætte sin konsolidering.”

Store valutatab

Pharma Nords egenkapital er de seneste år forsvundet i kølvandet på relativt gigantiske tab på især valutaterminsforretninger. Især i 2008 medførte det et tab på intet mindre end 322,3 mio. kr.; her kostede tab på terminsforretninger 245,4 mio. kr., ligesom valutakurstab på selskabets gæld var stor.

Efter de barske lærestreger inden for en kort årrække er selskabet blevet mere forsigtig. I regnskabet skriver ledelsen:

”Selskabet har i 2011 som hidtil, men kun i begrænset omfang, indgået terminsforretninger, da dette samlet set har været kostbart for selskabet,” hedder det med en tilføjelse:

”Valutarisiciene søges nu hedget som led i selskabets almindelige cash-management, hvilket er lykkedes tilfredsstillende.

Direktør: Kerneprodukter driver vækst i Pharma Nord

Langvarig strid om privat fly 

Rygstød til kosttilskudsbranchen

Speciallæger anklager overlæge for inhabilitet i vitamin-spørgsmål 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier