Nyudnævnt professor forsker i rødvin

Dansk professor skal klarlægge rødvins-stoffet resveratrols potentielt positive virkning på de følgesygdomme, som ofte følger med overvægt.

Steen Bønløkke Pedersen har siden 1. april kunnet kalde sig professor i klinisk og eksperimentel fedtvævsbiologi. Ud over det er han overlæge ved medicinsk endokrinologisk afdeling MEA på Aarhus Sygehus og aktiv forsker ved stedets tilknyttede forskningslaboratorium.

Netop den aktive forskning er netop nu rettet mod stoffet resveratrol. Med Steen Bønløkke Pedersen i spidsen og en bevilling på 19 millioner kroner fra Statens Strategiske Forskningsråd, er et forskerhold ifølge Århus Stiftstidende i gang med at finde ud af, hvad resveratrol, der findes i store mængder i rødvin, potentielt kan have af positiv virkning på de følgesygdomme, som ofte følger med overvægt - sukkersyge, hjertekar-sygdomme og udvikling af fedtlever.

Let betændelse kan føre til sukkersyge

Forskernes teori er, at der pga. af en let betændelsesreaktion frigives bestemte stoffer fra fedtvævet, som så påvirker de andre organer og medfører de sygdomme man ser ved overvægt, og man mener, at fedtvævet hos overvægtige er påvirket og derfor udskiller flere af disse stoffer.

"Det mest effektive stof til at bremse denne betændelsesreaktion vi endnu har undersøgt er resveratrol, der findes i store mængder i rødvinen," forklarer Steen Bønløkke Pedersen til Århus Stiftstidende.

Indtil videre har man haft succes med stoffet i en række dyreforsøg. Det er nu planen i flere forskellige studier at undersøge om resveratrol også i mennesker kan beskytte mod følgesygdommene til overvægt.

Læs mere om projektet her.

 Positive effekter af resveratrol

 Fluxome udnævner ny CEO

 Fluxome-direktør: Vi vil være blandt verdens stærkeste 

 Dansk biotekfirma klar til at lancere rødvinspille i Europa 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også